Categorieën

Service

Nexus voor het eerst op winst

Nexus voor het eerst op winst
Sport

Nexus voor het eerst op winst

  • Redactie/Nexus
  • 18-09-2023
  • Sport
Nexus voor het eerst op winst

Jochem Schuurman in duel; foto: Nexus

KORFBAL - Nexus vond dat het iets goed te maken had na de verliespartij tegen ADO in de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen OZC werd dien ten gevolg gewonnen: 21-17, na een enerverend duel.

Om de aansluiting met de top niet al vroeg in het seizoen uit het zicht te zien verdwijnen was de opdracht voor het team duidelijk. Er zou gewonnen moeten worden en coach Mario Bernard had ervoor gekozen om aan de opstelling te sleutelen. Verder stond ook Emma de Vette weer in de basis. Nexus was erop gebrand te winnen en dat was terug te zien. De Schiedammers namen gelijk een 3-1 voorsprong door onder meer doelpunten van Jochem Schuurman en Danté Bernard. Wat vooraf voorspeld was, werd ook werkelijkheid. Door de scherp schietende mannen van OZC (met name Michael van den Berg bleek lastig af te stoppen), bleef OZC aanhaken. Voor rust wist Nexus, mede door een eveneens zuivere Suthes Balasooriyan, het verschil op vier doelpunten te krijgen (9-5). OZC bleef echter knap op het vinkentouw en bepaalde de ruststand op 10-8.

De Schiedammers wisten dat deze wedstrijd niet zomaar gewonnen was en moesten met scherp blijven schieten. Het ging de gehele tweede helft gelijk op. Mede door routinier Kim Majoor, met een aantal mooie acties en doelpunten in de tweede helft, bleef Nexus continu aan de goede kant van de score. OZC kwam niet dichterbij dan twee doelpunten. Het slotakkoord was voor Noah Poppelier en Dionne van Dijk, die het verschil opnieuw naar vier doelpunten schoten: 21-17.

Coach Bernard was blij met de eerste twee punten: “We speelden als collectief een zeer sterke wedstrijd. We scoorden over alle schijven en OZC was daarin te afhankelijk van één persoon. Vorige week zakten we door de ondergrens en nu scoorden we juist op de momenten dat OZC weer op twee doelpunten kwam.”

Een mooie overwinning is de basis om naar volgende week uit te kijken. Op 23 september staat NIO op het programma. Door de onderlinge winst van NIO op ADO, staan alle ploegen weer op twee punten en zal het volgende week strijden zijn om de bovenste plek (sportpark Thurlede, 15.30 uur).