Lot Nexus aan zijden draad

• Redactie/Nexus
  • 11-03-2024

KORFBAL – Nexus slaagde er afgelopen zaterdag niet in de punten in eigen huis te houden. Tegen Oranje Wit uit Dordrecht werd het 17-33. Degradatie dreigt nu

Noah Poppelier opende de score met een mooi afstandsschot, maar Oranje Wit pareerde direct. Zo ging het in de beginfase van de wedstrijd voortdurend: de twee teams hielden elkaar goed in evenwicht. Nexus scoort met opnieuw een afstandsschot, nu van Dante Bernard, en een mooie doorloper van Juliette van Schie. Oranje Wit komt ook tot prima kansen, maar de scherpte in de afronding ontbreekt bij de ploeg uit Dordrecht.

Nexus weet veel verdedigende rebounds te pakken, waar de aanval van kan profiteren middels doelpunten van wederom Noah Poppelier en Juliette van Schie. Nadat Oranje Wit uit een strafworp de 6-7 scoort, kan Kim Majoor, vanuit een mooie aangeef van Yannick van Otterloo, een mooie doorloopbal binnengooien.

Oranje Wit loopt uit naar 7-9, maar na een goede verdedigende actie van Lisa Stouten weet Nexus in het kielzog te blijven: 8-9. Helaas voor Nexus loopt Oranje Wit op slag van rust voor het eerst uit: 8-11 bij rust.

De hoop dat Nexus in de tweede helft nog zou kunnen stunten vervliegt na rust als sneeuw voor de zon. Oranje Wit komt messcherp uit de kleedkamers en promoveert nagenoeg elke kans tot doelpunt. Alleen Noah Poppelier weet nog iets terug te doen middels een vrije bal, maar binnen een tijdsbestek van vijf minuten loopt Oranje Wit uit naar een 10-19 stand en is de wedstrijd gespeeld. Geen schande, de Dordtenaren hebben nog kans op het kampioenschap.

Oranje Wit blijft met de regelmaat van de klok scoren en loopt uit naar een 12-26 stand; ook de omzettingen aan Nexus-kant bieden geen soelaas. De wedstrijd eindigt uiteindelijk in 17-33.

Volgende week speelt Nexus voor haar laatste kans om zich te handhaven in het debuutjaar in de Eerste Klasse. Er zal dan gewonnen moeten worden van KCR en tevens moet de nummer 6 (Erasmus) verliezen van de nummer laatst (Reeuwijk). Aanvoerster Juliette van Schie: “Vandaag werden we in de tweede helft letterlijk weggeschoten door Oranje Wit, volgende week zullen we twee helften scherp moeten zijn om kans te maken om in die Eerste Klasse te blijven."