Categorieën

Service

Nico Dijkshoorn te gast in Literair Café

Nico Dijkshoorn te gast in Literair Café
Uit

Nico Dijkshoorn te gast in Literair Café

  • Advertorial
  • 19-04-2022
  • Uit
Nico Dijkshoorn te gast in Literair Café

SCHIEDAM – Op donderdag 28 april is Nico Dijkshoorn te gast in het Literair Café. Zijn korte optredens in november tijdens ‘Schrijvers aan de Toog’ waren een groot succes. Dit keer speelt Dijkshoorn in de Korenbeurs een volledig programma.  

Nico Dijkshoorn is columnist, dichter, schrijver en muzikant. Hij is vooral bekend van zijn werk als huisdichter bij ’de wereld draait door’. Naast columns publiceert Dijkshoorn romans en gedichten en schrijft hij voor verschillende televisieprogramma's. In 2009 verscheen zijn eerste roman ‘De tranen van Kuif den Dolder’. In 2012 volgde zijn tweede roman ‘Nooit ziek geweest’, waarin Dijkshoorn herinneringen ophaalt aan zijn vader. Zijn jongste roman ‘Ooit gelukkig’ uit 2019 neemt hij zichzelf onder de loep. Uit zijn columns zijn diverse bundels samengesteld, onder andere met werk dat hij schreef voor De Volkskrant, Artis-magazine, Het Nieuwsblad en Voetbal International. 

Literair Café

Het in 2016 opgerichte Literair Gezelschap Schiedam en de Bibliotheek Schiedam organiseren samen het Literair Café. Gewoonlijk vindt dat iedere laatste donderdag van de maand plaats in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Inspirerende literaire avonden waarbij bezoekers naar aanleiding van een lezing, interview of gesprek hun eigen leeservaringen kunnen delen. Ook kunnen ze elkaar ontmoeten, tijdens het optreden of bij de afsluitende borrel.


Praktische informatie

Datum: Donderdag 28 april van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.
Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam
Entree: € 10,- (€ 2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP € 5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek. 

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →