Categorie├źn

Service

Nieuwe deurmat wordt op de proef gesteld

Nieuwe deurmat wordt op de proef gesteld
Onderwijs

Nieuwe deurmat wordt op de proef gesteld

  • Redactie
  • 01-11-2022
  • Onderwijs
Nieuwe deurmat wordt op de proef gesteld

Foto's: CSU


SCHIEDAM - Ja, het is iets waar mensen vooral overheen lopen. En er zelden oog voor hebben. Kinderen maken er geen tekeningen over, het doet het niet goed in de kroeg of op sociale media: de deurmat. Maar je mist hem als hij er niet is.

Tenminste, dat beweren CSU en CWS, twee grote schoonmaakbedrijven. Denk bijvoorbeeld eens aan de basisschool. Kinderen lopen op het schoolplein, of komen van huis, meestal niet volgens de kortste weg maar al voetballend, tikkertje doend. De hele kleintjes komen uit de zandbak, bijvoorbeeld in het speelkwartier. En wat er dan onder hun schoenzolen zit...!

De twee bedrijven ontwikkelden daarom een heuse, duurzame 'schoonlopmat'. Specifiek voor basisscholen en kinderdagverblijven. Ook al omdat ze er kleurrijk en speels uitzien. De mat bestaat volledig uit gerecyclede petflessen. Bovendien wordt voor de mat gebruik gemaakt van een duurzaam wasproces, waardoor de CO2-uitstoot veel lager is, aldus de twee. “Maar liefst tachtig procent van het vocht, vuil en stof wordt in een gebouw naar binnengelopen en voor je het weet is er al vervanging van de vloeren nodig. De levensduur van de vloeren wordt met deze schoonloopmat verlengd. Zo draagt de mat bij aan een schonere, duurzame wereld."

En waarom beginnen we hier over een deurmat? Omdat deze bij OBS De Taaltuin in Nieuwland wordt getest. Op proef. "Gedurende de proef wordt de hoeveelheid opname van zand en vuil in de mat gemeten en wordt gezorgd voor tijdige omwisseling."

Stichting Primo Schiedam

Burgemeester van Lierplein 77, Vlaardingen

Meer over Stichting Primo Schiedam →