Categorieën

Service

Nog even nagenieten, voor dag 2 begint

Nog even nagenieten, voor dag 2 begint
Uit

Nog even nagenieten, voor dag 2 begint

  • Redactie
  • 04-06-2022
  • Uit
Nog even nagenieten, voor dag 2 begint

Foto's: Ted Konings


SCHIEDAM - Kijk, wereldplaten zijn het natuurlijk niet, maar het is wel leuk om de rest van de stad, gisteren niet aanwezig op IDDF, te vertellen over hoe het er op het terrein van de voormalige glasfabriek gisteren aan toeging. Kijk maar eens.

En dan hebben we heel veel ook niet vastgelegd: hoe er voor en achter de schermen hard werd gewerkt om de - hoeveel waren het er eigenlijk, duizenden - bezoekers in de watten te leggen, natuurlijk met muziek, maar ook met lekkers in hapbare en gietende vorm, met afleiding en gezelligheid. Alles zat mee: een zonnetje aan de hemel, een wel heel bijzonder decor (met dank ook aan de tentoonstelling Glashard van enkele maanden geleden), een goedgeluimd publiek, vaak voor het eerst na Corona weer 'bij de muziek', fans en liefhebbers, mensen die hun beste beentje voorzetten om hun (horeca)bedrijf onder de aandacht te brengen. En natuurlijk het publiek, veelal Schiedammers, maar ook het aantal Vlaardingers, Maassluizers en Rotterdammers dat aanwezig was wil je niet op je verjaardag hebben. Met Brucified, de coverband die Springsteennummers bracht, kwam een flinke delegatie mee uit het Brabantse Bladel, Schiedammers die (lang geleden) de stad hebben verlaten, van het popfestival een goed moment om hun 'stadje' weer eens op te zoeken. En het was gezellig, ook voor wie noodgedwongen in een rolstoel moest gaan zitten. Kijk maar eens.

En de reacties: op zijn Schiedams natuurlijk altijd een kritische noot ('wie betaalt dit allemaal?') maar over het algemeen vooral de opmerking: "Hè lekker, dat dit in Schiedam ook kan/dit had Schiedam nodig/top!"

Meer beeld, van 'echte' fotografen, volgt.