Categorieën

Service

Nooit meer verlegen om speelspullen

Nooit meer verlegen om speelspullen
Uit

Nooit meer verlegen om speelspullen

  • Redactie
  • 22-10-2022
  • Uit
Nooit meer verlegen om speelspullen

Foto's: Liesbeth van Duijn


SCHIEDAM - Wat helpt het meest als je lekker wilt spelen? Nou, een bal natuurlijk, of een hoepel of een touw. Rond Het Stoompie aan de Marconistraat hoeven de kinderen bij het spelen niet gauw meer verlegen te zitten om spullen om op te kunnen gaan in hun spel - of de sleutel moet natuurlijk zoek zijn..

Gisteren namen de kinderen van basisschool De Singel samen met wethouder Dogukan Ergin 'officieel' de nieuwe speelcontainer in gebruik waarin de speelspullen liggen opgeslagen. De school krijgt een sleutel van de container, maar ook andere mensen die kinderen begeleiden, zoals Streetrulez en kinderopvangorganisaties en ook andere scholen, kunnen de spullen gaan gebruiken. Ook sommige wijkbewoners kunnen in de container hun spullen opslaan, bijvoorbeeld om een klein feestje te bouwen.

Onlangs heeft de speelplek een flinke opknapbeurt gehad. De leerlingen van basisschool De Singel hadden bedacht dat een speelcontainer waarin spelmaterialen kunnen worden opgeslagen, een goede aanwinst is voor het net opgeknapte plein. 

Toen gisteren de plichtplegingen waren verricht - er werd ook een 'wijkdeal' gesloten over hoe om te gaan met de speelcontainer - gingen enkele kinderen, samen met Esther Pieterse en de wethouder verder met het nog mooier maken van de container.