Categorieën

Service

Ontroerend afscheid Chris Oomen

Ontroerend afscheid Chris Oomen
Gezond

Ontroerend afscheid Chris Oomen

  • Ingezonden
  • 30-05-2019
  • Gezond
Ontroerend afscheid Chris Oomen

Jolanda Gouw en Chris OomenSCHIEDAM - Jolanda Gouw werkt bij DSW en was gisteren bij het afscheid van directeur Chris Oomen. Zij was onder de indruk van het afscheid, van de onderscheiding die hij kreeg opgespeld en van de man zelf. Een korte impressie van haar hand.

"Het was een prachtig afscheid van onze bijzondere directeur, de heer Oomen, in het theater. Wat is hij mooi toegesproken door heel veel mensen (bekende en onbekende Nederlanders). Er waren filmpjes van zijn kinderen en vrouw, studievrienden, (oud-)politici, bestuurders van andere zorgverzekeraars, partners van de andere bedrijven.
Eigenlijk heb ik nog nooit iemand (in levende lijve) zo veel lof toegesproken horen krijgen. Maar natuurlijk dubbel en dwars verdiend!
Er waren momenten van herkenning, maar ook onbekende kanten kwamen naar voren. De verhalen en filmpjes maakten dat we een completer beeld kregen van deze bijzondere man. We werden beurtelings vermaakt, ontroerd, verrast en geïnspireerd. Al de verhalen en anekdotes lieten ons weer beseffen wat een bijzondere directeur wij hebben. Ja, nog niet hadden... pas op 1 juni. En, wat een troost, we blijven de heer Oomen nog geregeld bij DSW zien, omdat hij adviseur wordt van de Raad van Bestuur.
De heer Oomen is verrast met een Koninklijke onderscheiding (uitgereikt door minister Hugo de Jonge en de burgemeester van Delft), comfortabele klompen en een mooie gift aan de stichting Vlinderkind. Andersom heeft de heer Oomen ook zes organisaties een mooie geldsom voor hun goede doelen geschonken!
Tenslotte was er nog een interview door Wilfried de Jong afgenomen. Deze liet de heer Oomen al heel snel dingen vertellen over zijn persoonlijke leven. Knap gedaan.
Een middag om lang op terug te kijken. Niet alleen voor de heer Oomen, maar volgens mij voor iedereen die aanwezig was.
Ik heb ook nog iets van mijn bucketlist kunnen strepen, namelijk samen op de foto met deze wijze, inspirerende en authentieke man! Tot nu toe had ik alleen maar de foto met een papieren versie (een tijdschrift over Oomen dat voor de gelegenheid verscheen -red.)
En dan kom je na afloop buiten, zie ik die mooie auto klaarstaan voor het theater. Leverde nog een mooi symbolisch plaatje op (vind ik)."