Categorie├źn

Service

Pak sneeuw in aantocht

Pak sneeuw in aantocht
Nieuws

Pak sneeuw in aantocht

  • Redactie/Maassluis24
  • 30-03-2022
  • Nieuws
Pak sneeuw in aantocht

SCHIEDAM - Een echte winter wilde het dit jaar maar niet worden en het voorjaar heeft zich inmiddels flink laten gelden. Maar uitgerekend nu moeten we toch nog rekening houden met een pak sneeuw! En dat is geen 1 april-grap.

We moeten niet gek opkijken als we vrijdagochtend wakker worden in een deels witte wereld. Donderdag overdag wordt het al flink koud. De neerslag valt eerst nog in de vorm van regen maar dat gaat langzaam over in (natte) sneeuw. Het wordt niet warmer dan drie tot zes6 graden maar door een gure noorden- tot noordoostenwind voelt het aan alsof het vriest.

Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag trekt een gebied met sneeuwval vanuit het noorden over het land. Het gaat daarbij steeds harder sneeuwen en omdat de temperatuur daalt tot het vriespunt of iets daaronder blijft de sneeuw dan ook liggen. Eerst vooral op auto's, later ook op grasvelden en zelfs de wegen kunnen uiteindelijk wit - en dus glad - worden.

Als de temperaturen vrijdag overdag weer iets stijgen, is het met de sneeuw snel gedaan. In de loop van de ochtend zal alle sneeuw zijn weggesmolten.