Categorieën

Service

Petje af wil samengaan met Aanzet

Petje af wil samengaan met Aanzet
Onderwijs

Petje af wil samengaan met Aanzet

  • Redactie
  • 09-02-2022
  • Onderwijs
Petje af wil samengaan met Aanzet

Oriëntatie met 'nspirerende rolmodellen en diverse werkvelden', zoals bij de Spacebuzz; foto: Petje af


SCHIEDAM - Aanzet en Petje af Waterweg willen fuseren. De twee organisaties zijn samen kansen meer resultaat van hun inspanningen te zien.

Het aanbod van Aanzet voor kinderopvang en scholen in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis is gericht op ouderbetrokkenheid en onderwijskansen. Het programma van Petje af is een waardevolle aanvulling, zo stellen de twee. "Petje af Waterweg kan onder de vlag van Aanzet nog meer kinderen en ouders bereiken en de impact in de Waterwegregio vergroten."

Om gelijke kansen te creëren biedt Petje af aan kinderen van tien tot veertien een lokaal georganiseerd, praktijkgericht programma. Kinderen komen in aanraking met inspirerende rolmodellen en diverse werkvelden. Dankzij het Petje af-programma, waarin ook het gezin wordt betrokken, ontwikkelen kinderen (nieuwe) vaardigheden, een positief zelfbeeld en een beter perspectief voor de toekomst, aldus de organisatie zelf.

De eerste stap in een vernieuwende manier van samenwerken van Aanzet, Petje af Waterweg en het onderwijs bestaat uit de inrichting van proeftuinen. Daarmee wil Aanzet de ondersteuning thuis, op school en in de wijk verbinden, verbeteren en verbreden. Dit gebeurt in eerste instantie in Vlaardingen.

Aanzet en Petje af Waterweg hebben zich aangesloten bij de thematafel Leven Lang Ontwikkelen (LLO) van de Riverboard, om onderwijs en arbeidsmarkt dichter bij elkaar te brengen. Eén van de projecten waaraan zij willen meewerken is om voor kinderen vanaf groep 6 een loopbaan- oriëntatieprogramma te ontwikkelen op basis van een individuele routekaart.