Categorie├źn

Service

Politie waarschuwt voor glazenwasser

Politie waarschuwt voor glazenwasser
Nieuws

Politie waarschuwt voor glazenwasser

  • Redactie
  • 11-08-2019
  • Nieuws
Politie waarschuwt voor glazenwasser

Foto: politie Schiedam


SCHIEDAM -  'Oplichter actief als glazenwasser in Schiedam en omstreken' luidt het bericht van de politie Schiedam, waarmee wordt gewaarschuwd voor een oplichter die zich voordoet als handige hulp om de ruiten goed schoon te krijgen maar nooit een vinger uitsteekt.

Iemand uit de stad liet de politie weten te zijn opgelicht, net als zijn buren. Een man had laten weten 'de nieuwe glazenwasser' te zijn. Hij zou het bedrijf hebben overgenomen van de oude glazenwasser en hij kwam vragen of er alvast een voorschot op zijn diensten betaald kon worden. Het ging om een bedrag van 75 euro, genoeg voor een jaar aan werkzaamheden.

De melder vertelde de 75 euro  op dat moment niet in huis te hebben, maar wel twintig euro te kunnen betalen. Dat was ok. Meerdere mensen in de straat schijnen op die manier de portemonnee te hebben getrokken. Zo streek de oplichter een 'aardig bedrag' op, aldus de politie. Tot de 'echte' glazenwasser langskwam....

De politie adviseert ieder om het telefoonnummer van de eigen glazenwasser bij de hand te houden, zodat er bij twijfel contact valt op te nemen. Voor wie het kwaad al geschied is; via T: 0900-8844 valt een afspraak te maken om aangifte te doen, aldus de politie Schiedam. .