Categorieën

Service

Buurtbewoners maakten het verschil bij brand

Buurtbewoners maakten het verschil bij brand
112

Buurtbewoners maakten het verschil bij brand

  • Redactie/politie Schiedam
  • 03-04-2024
  • 112
Buurtbewoners maakten het verschil bij brand

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - Een medewerker van de politie in Schiedam doet via sociale media verslag van wat er gebeurde na het uitbreken van brand op de Zadelmakerhof in Woudhoek.

"Op een woensdagavond op 13 maart kregen mijn collega en ik de melding van een woningbrand. Er zou vermoedelijk ook nog iemand in de woning zijn…

Eenmaal aangekomen bij de woning zagen wij dat het de woning op de tweede etage betrof. Mijn collega liep het portiek in en zag hier een man in de deuropening staan. In eerste instantie wilde hij de woning niet verlaten wat voor ons gevoel vreemd was aangezien heel de woning vol stond met rook. Het was gelijk goed te zien dat de man brandwonden had in zijn gezicht en op zijn handen.

Uiteindelijk wist mijn collega de man toch uit de woning gepraat te krijgen, waarna we zo snel mogelijk zijn brandwonden zijn gaan koelen. Dit konden wij doen met behulp van de buurtbewoners! Wat ontzettend fijn dat deze mensen klaar stonden en hun huis hebben opengesteld om deze man te helpen.

Nadat wij en de brandweer de woning hadden bekeken konden we concluderen dat er een vlam in de pan was geweest. De man wilde dit blussen door middel van water waarna er een flinke steekvlam ontstond…

De man is uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis. De behulpzame buurtbewoners hebben van ons een bloemetje ontvangen voor hun hulp!"