Categorieën

Service

Record van €186.844,- aan teruggave na Belastinginvuldagen

Record van €186.844,- aan teruggave na Belastinginvuldagen
Nieuws

Record van €186.844,- aan teruggave na Belastinginvuldagen

  • Advertentie
  • 13-04-2023
  • Nieuws
Record van €186.844,- aan teruggave na Belastinginvuldagen

SCHIEDAM - Dankzij de jaarlijkse Belastinginvuldagen van Minters krijgen 440 inwoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in totaal € 186.844,- terug van de Belastingdienst. Niet eerder werden zoveel mensen geholpen en werd er zo’n groot bedrag aan teruggave geregeld.

De Sociaal Raadslieden van Minters organiseren jaarlijks de Belastinginvuldagen, waarbij inwoners die aan de criteria voldoen gratis hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte. Dit jaar was er zoveel vraag naar deze gratis dienst, dat er zelfs een extra dag werd ingepland. In totaal waren er zeven invuldagen op drie locaties in de drie steden, waarbij 440 burgers werden geholpen. Voor deze mensen is een totaalbedrag van €186.844,- aan belastingteruggave verkregen.

Een fantastisch resultaat en een record voor de Belastinginvuldagen! De Sociaal Raadslieden benadrukken: “Zonder het ijzersterke team vrijwilligers konden wij nooit zoveel mensen helpen. Wij danken de vrijwilligers voor hun hulp en hopen volgend jaar weer met hen te mogen werken.” 

De start van de Belastinginvuldagen was op 14 maart. Vrijwilliger en burger vulden samen stap voor stap de aangifte in en controleerden de gegevens. Voor extra hulp en complexe vragen waren de Sociaal Raadslieden aanwezig. Bij de invulhulp werd meteen gekeken of de inwoners recht hadden op (extra) toeslagen via de Belastingdienst en overige minimaregelingen. Het viel de vrijwilligers op dat de mensen erg dankbaar waren voor de invulhulp en de ondersteuning enorm werd gewaardeerd. Hoewel het invullen van de belastingaangifte misschien niet het leukste klusje is, gingen de meeste mensen dan ook met een tevreden blik naar huis!

Sociaal Raadslieden Minters, voor hulp bij geldzaken en juridische vragen

Telefonisch elke werkdag bereikbaar tussen elf en twaalf uur op T: 010 - 4351022 en via WhatsApp van maandag t/m donderdag tussen negen en vijf op T: 06 - 11155077. Mailen kan ook via E: [email protected]. Voor meer informatie over de diensten zie I: www.minters.nl

Minters

Burgemeester Van Lierplein 51, Vlaardingen

Meer over Minters →