Categorieën

Service

Nieuwe reep Bonte Koe 'uitverkocht', want hij knispert zo lekker

Nieuwe reep Bonte Koe 'uitverkocht', want hij knispert zo lekker
Winkelen

Nieuwe reep Bonte Koe 'uitverkocht', want hij knispert zo lekker

  • Redactie
  • 17-06-2024
  • Winkelen
Nieuwe reep Bonte Koe 'uitverkocht', want hij knispert zo lekker


SCHIEDAM - In arren moede heeft Amy Klein en haar team van De Bonte Koe de status van de Kunefereep op de website maar op ‘uitverkocht’ gezet. Even lucht, om de vele bestellingen af te kunnen handelen. En dat betekent bij de chocolademaker tussen Lange Haven en Hoogstraat: gewoon hard aan de bak om repen te maken.

Een tijd terug zag een team van De Bonte Koe, op zakenreis om makers van mallen en verpakkingen te bezoeken, in Istanbul een bijzondere reep chocola. Hij scheen in het Midden-Oosten bekend te zijn, vandaar dat hij in de volksmond de Dubai-reep heet. Gemaakt met pistache en kunefe, een ‘boterig gebakken deeg’.

En wat zo opvalt: hij maakt geluid. Als je de reep breekt, in je handen, of in je mond. “Een knisperend geluid”, zegt Klein. 

Dan wordt het interessant, want op de populariteit van Tiktok en You Tube is ook ‘geluid’ bezig met een revival. Vooral aangenaam geluid. Er is zelfs al een heuse naam voor bedacht: Autonomous sensory meridian response, ASMR. ‘Een gevoelssensatie gekenmerkt door een tintelend gevoel dat begint op het achterhoofd en zich uitstrekt langs de nek en de rug’.

Goed. Wie aan sociale media denkt, ontkomt tegenwoordig niet aan ‘influencers’: mensen die al dan niet betaald, bepaalde aankopen, gedrag, meningen aanprijzen. En omdat ze veel gevolgd worden - en op het sociale media de macht van het getal nog veel groter is dan in het ‘eggie’ - vindt die mening, dat product en dat spel, die kleding, wat dan ook, ingang en ook navolging.

Zo kon het gebeuren dat Monica Geuze, influencer avant la lettre, een filmpje maakte over de reep. Die had ze besteld. Volgens Klein werd ze daarin niet aangemoedigd door haar bedrijf. Want De Bonte Koe was, met de ervaringen uit Turkije op zak, de Kunefereep gaan produceren en verkopen. “Als een van de eerste in Nederland.”


Dat was drie weken geleden. Geuze postte haar ervaringen met de reep een dag of tien later. En daarna ging het los. “Vijftienhonderd bestellingen per dag”, aldus Klein. Daarom staat de reep sinds vrijdag op ‘uitverkocht’; eerst maar eens de drieduizend orders die nog openstaan wegwerken, aldus nuchtere Amy Klein. 

In de consternatie is het er nog niet van gekomen de Kunefereep in de eigen winkels beschikbaar te stellen.