Categorieën

Service

Roosbeef op zaterdag 13 januari in De KF

Roosbeef op zaterdag 13 januari in De KF
Uit

Roosbeef op zaterdag 13 januari in De KF

  • Redactie
  • 02-01-2024
  • Uit
Roosbeef op zaterdag 13 januari in De KF

SCHIEDAM - Zomer in Nederland, het vijfde studioalbum van Roosbeef, werd een jaar geleden uitgebracht. Na een tour door Nederland en Vlaanderen komt ook aan deze Zomer nu een eind. Maar niet zonder nog een keer de mooie liedjes te spelen. Op zaterdag 13 januari staat Roos Rebergen met haar band in De Kroepoekfabriek!

De songs op Zomer In Nederland, de vijfde langspeler van Roosbeef, doen donker en broeierig aan. Onderkoeld, maar toch heel sensueel. Ze zoeken het avontuur op, en de melodieën maken vaak zijsprongetjes op momenten dat je het niet verwacht. Onlangs werd het ergens psychedelische gitaarpop genoemd, en daar valt iets voor te zeggen.

Alleszins heeft Roosbeef sinds Ze willen je hond wel aaien maar niet met je praten – haar debuutplaat uit 2008 – een enorme weg afgelegd. Ze is van singer-songwriter met begeleiding uitgegroeid tot de frontvrouw van een hechte, strak spelende band. En ook inhoudelijk heeft ze niet één, niet twee, maar drie stappen vooruit gezet. Want waar ze in het dagelijkse leven soms moeilijk uit haar woorden komt, slaagt ze er als tekstschrijfster wél in om met een paar compacte, beknopte zinnen een hele wereld op te roepen. “Het lukt me niet altijd om mijn gedachten goed te ordenen. Daarom schrijf ik nummers. Daar heb ik de tijd om een tekst te ordenen. ’t Is altijd een puzzel die gelegd moet worden. Ik zing ‘m net zo vaak tot elk woord op de juiste plaats valt. Het lijkt misschien alsof ik zomaar wat woorden op een hoopje gooi. Maar instinctief voel ik dat er altijd een lijn in zit. Klank en inhoud moeten samen gaan.”

Vaak gaat het over escapisme. Ze kon tijdens de lockdowns niet fysiek naar buiten, maar ze kon wel reizen in haar hoofd. Dus gaan de songs over elders willen zijn. Over iemand anders willen zijn. Het was haar manier om aan de realiteit te ontsnappen.

Roosbeef + Toverberg Zaterdag 13 januari in De Kroepoekfabriek Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl