Categorieën

Service

Schiedam behoudt kleine kans op titel

Schiedam behoudt kleine kans op titel
Sport

Schiedam behoudt kleine kans op titel

  • Redactie
  • 18-09-2022
  • Sport
Schiedam behoudt kleine kans op titel

HONKBAL - De honkballers van Sv & hv Schiedam houden nog steeds een minieme kans op de titel in de Tweede Klasse A. Zij wonnen gisteren met dito verschil van The Saints. Schiedam, Saints en Storks2 staan alledrie op 24 punten, maar hebben niet evenveel wedstrijden gespeeld.

De wedstrijd in Bijdorp stond in het teken van het afscheid van Leon Korpel, Roeland Offermans en Sander Bol, drie steunpilaren van het team, zoals ze in de wedstrijd lieten zien.

De eerste innings van de wedstrijd verliepen stroef. Saints vond als eerste de weg naar de thuisplaat, en deed dat direct met overtuiging: 0-6. In de gelijkmakende vierde slagbeurt wist Schiedam vier keer te scoren. Met een homerun van Saints groeide de voorsprong van de ploeg uit Rotterdam weer met drie punten. Schiedam maakte er in de zesde inning ook drie, waarvan twee op een homerun van Leon Korpel. In de zevende inning scoorde Saints niet, maar Schiedam wel, twee keer. En stond het dus gelijk.

Schiedam kwam voor het eerste op voorsprong in de daaropvolgende inning, maar in de laatste inning kwam Saints langszij: 10-10 en verlengen.

Na twee innings zonder punten van beide teams wist Saints in inning twaalf twee keer te scoren, en verlies voor Schiedam hing dreigend in de lucht.
Dat was echter buiten Roeland Offermans en Leon Korpel gerekend, die op de honken kwamen en na een uithaal van Job Floris over de thuisplaat konden lopen.

Met het derde honk bezet en nul uit gaf Saints daarop twee honken weg om de gedwongen loop te forceren. Dat was achteraf geen goede keus: Sander Bol sloeg de bal die een eind maakte aan de partij: winst voor Schiedam, 13-12.

Schiedam staat nu met 24 uit vijftien derde, achter Saints met 24 uit veertien en Storks2 (dat 0-0 speelde tegen Ridderkerk Rowdies) met 23 uit dertien. Storks2 en Saints spelen aanstaande donderdag in Den Haag tegen elkaar. Zondag komen dat alledrie de kandidaten voor de titel in actie. Als het lot zich miraculeus plooit kan Schiedam nog kampioen worden...