Categorie├źn

Service

Schiedam staat stil bij 'zoon' Biesheuvel

Schiedam staat stil bij 'zoon' Biesheuvel
Uit

Schiedam staat stil bij 'zoon' Biesheuvel

  • Redactie
  • 06-05-2019
  • Uit
Schiedam staat stil bij 'zoon' Biesheuvel

Biesheuvel in Rotterdam

 
SCHIEDAM - De komende weken staat Schiedam stil bij de tachtigste verjaardag van de schrijver J.M.A. Biesheuvel.

Bibliotheek Schiedam stelde een uitgebreid programma samen, met onder meer een feestelijke avond in de Korenbeurs. Bij uitgeverij Scriptum verschijnt een boek met Biesheuvels verhalen waarin Schiedam een rol speelt: 'Een Schiedamse jongen'.

Andere activiteiten waarmee Schiedam zijn 'zoon' eert zijn een expositie, vanaf overmorgen, over het leven van Maarten Biesheuvel. Die werd op 23 mei 1939 op de Vlaardingerdijk geboren en bleef tot zijn twintigste wonen in Schiedam. Na zijn diensttijd verhuisde Biesheuvel naar Leiden, waar hij nog altijd woont. Dertien jaar na zijn vertrek uit Schiedam debuteert Biesheuvel met de verhalenbundel 'In de bovenkooi' en groeit zowel zijn oeuvre als reputatie. De geboren Schiedammer wordt nu gezien als 'een van de beste verhalenvertellers van het Nederlands taalgebied', aldus de Bibliotheek Schiedam. In 2007 krijgt Biesheuvel de P.C. Hooftprijs.

Dat leven en werk wordt tijdens de tentoonstelling in de bieb in beeld gebracht met boeken, foto's, tekeningen, handschriften en portretten uit privécollecties en de collectie van Het Literatuurmuseum in Den Haag.

Verder staat op 15 mei het maandelijkse Schrijfcafé in het teken het werk van Biesheuvel, houdt Hans Overheul zijn lezing in de reeks Leeskring Nederlandse Klassiekers op 18 mei over 'In de Bovenkooi', en wordt er op 25 mei gefietst, langs de plekken uit het leven van Biesheuvel. Op 29 mei is Mensje van Keulen te gast in het Literair Café; zij is een vriendin van Biesheuvel.

Design is Design

Oude Sluis 13, Schiedam

Meer over Design is Design →