Categorieën

Service

Schiedam zoekt Klimaatburgemeester

Schiedam zoekt Klimaatburgemeester
Nieuws

Schiedam zoekt Klimaatburgemeester

  • Redactie
  • 27-06-2022
  • Nieuws
Schiedam zoekt Klimaatburgemeester

Ook in de gemeente Schiedam zoekt het ministerie zo’n Klimaatburgemeester; foto: Privé


SCHIEDAM - Wie wordt de Klimaatburgemeester van de gemeente Schiedam? De Nationale Klimaatweek is dit jaar van 31 oktober tot en met 6 november. Dan komt heel Nederland in actie om te laten zien welke klimaatstappen er genomen worden. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laat als initiator zien wat er allemaal in Nederland gebeurt om de CO2-uitstoot te verminderen om de klimaatdoelen van 2030 te halen, maar ook wat er nog nodig is. Zij zijn op zoek naar Nederlanders die zich al inzetten voor een beter klimaat. Ook in de gemeente Schiedam zoekt het ministerie zo’n Klimaatburgemeester.

Het ministerie vraagt tijdens de Nationale Klimaatweek op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen. Vorig jaar zetten 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Voor deze editie wordt gezocht naar nog meer Klimaatburgemeesters die hun buurtgenoten inspireren. Iemand die zich inzet om zijn of haar CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan een grote maatregel zijn of iets kleins. Goedkoop of duur. Iemand die bijvoorbeeld veel energie bespaart, duurzamer reist of klimaatbewuster consumeert. 

Een Klimaatburgemeester deelt zijn of haar verhaal met de lokale media en in hun eigen netwerk en organiseert een actie op 31 oktober in de eigen gemeente (of op een andere dag tijdens de Nationale Klimaatweek) om anderen in beweging te krijgen. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek gaan met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in zijn of haar gemeente de klimaatdoelen te halen. Tijdens de Nationale Klimaatweek spelen de Klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten. 

Schiedammers die Klimaatburgemeester willen worden, kan kijken op I: www.nkw2022.nl.