Categorieën

Service

Schiedammers, let op!

Schiedammers, let op!
Nieuws

Schiedammers, let op!

  • Redactie
  • 03-07-2017
  • Nieuws
Schiedammers, let op!
ROTTERDAM - Schiedammers op weg in Rotterdam moeten vandaag, en alle komende 730 dagen, rekening houden met een gesloten Maastunnel. Vanaf 'onze' kant naar zuid is de Maasoeververbinding gesloten, sinds afgelopen nacht.

Het werd wel tijd, want de oudste tunnel van deze schaal in Nederland telt 75 lentes en is hard toe aan grootschalig onderhoud. Een klus van 262 miljoen euro. Betonrot wordt aangepakt, het wegdek vervangen en de techniek in de tunnel wordt aangepast om te voldoen aan de hedendaagse eisen. Zonder dat werk zou de tunnel vanaf 2019 niet meer voldoen aan de wettelijke eisen. En de bouwers gaan zich ook inzetten om elementen uit de tunnel die in de loop der jaren verloren gingen, te herstellen. Het plan is bijvoorbeeld om het wegdek geel te maken, net zo als vroeger.

Tijdens de twee jaar werk wordt er om en om in de twee tunnelbuizen gewerkt. De andere buis is dan open voor verkeer. Er is besloten om die te gunnen aan verkeer vanuit zuid naar noord. Met regelmaat, tijdens het omleggen van de routes, is ook verkeer in die rijrichting gestremd.

Een kilometer in het Rotterdamse wegennet, meer is het niet. Maar als deze kilometer wordt afgesloten, blijkt de circulatie van het verkeer in de stad daar grote consequenties van te ondervinden. De Willemsbrug en Erasmusbrug gaan het druk krijgen. Verkeer vanaf de Maasboulevard mag voortaan niet linksaf de Erasmusbrug op, juist om de voortgang op het kruispunt er in te houden. De Posthumalaan op zuid kreeg een extra rijstrook om het verkeer vanaf de brug aan te kunnen. De autoriteiten verwachten ook het nodige van het openbaar vervoer en de fiets als vervoersmiddelen voor verkeer tussen de Maasoevers. Hun advies aan wie autorijdt maar niet 'in de stad' hoeft te zijn: mijdt Rotterdam. De Beneluxtunnel zal het druk krijgen...