Categorieën

Service

Schiedamse boeken- en platenmarkt op zaterdag 2 april

Schiedamse boeken- en platenmarkt op zaterdag 2 april
Uit

Schiedamse boeken- en platenmarkt op zaterdag 2 april

  • Advertorial
  • 25-03-2022
  • Uit
Schiedamse boeken- en platenmarkt op zaterdag 2 april

SCHIEDAM - De Schiedamse boekenmarkt is voortaan ook een platenmarkt! Dus behalve voor een ruim aanbod aan tweedehands boeken en strips kun je er voortaan ook terecht voor elpees en singles. "We zien al een tijdje dat veel boekhandelaren steeds vaker ook een rijtje elpees meenemen", zegt organisator Jochen van Barschot van Boekhandel Louis Tinner. "Dat doen ze niet voor niks: naar vinyl is steeds meer vraag bij het publiek."

Ook tweedehands boeken vinden nog altijd gretig aftrek: de één zoekt alle romans van Willem Frederik Hermans, de ander alle thrillers van Karin Slaughter. Maar ook boeken over Schiedam en Rotterdam, over kunstenaars, over oorlog, over wetenschap of over spiritualiteit: er is van alles te vinden op de boekenmarkt. Van Barschot: "Verzamelaars vinden er de zeldzame druk die ze al jaren zoeken, veellezers vinden er gewoon heel veel leesvoer voor een scherpe prijs, en snuffelaars vinden een boek waarvan ze niet wisten dat ze ernaar op zoek waren."

Voor elpees geldt hetzelfde: zowel verzamelaars als koopjesjagers komen aan hun trekken. Het aanbod varieert van pop tot rock en van jazz tot classics.

De Schiedamse boeken- en platenmarkt is op zaterdag 2 april van 10.00 tot 17.00 uur op het Land van Belofte in het centrum Schiedam. Dat is het plein tussen de Albert Heijn en het Broersvest. De entree is gratis. De markt wordt georganiseerd door Centrummanagement Schiedam en Boekhandel Louis Tinner.