Categorieën

Service

Schiedamse honkballers 'veilig' na winst

Schiedamse honkballers 'veilig' na winst
Sport

Schiedamse honkballers 'veilig' na winst

  • Redactie
  • 29-09-2021
  • Sport
Schiedamse honkballers 'veilig' na winst

Werper Rob van Den Bosch; archieffoto


HONKBAL - De honkballers van Schiedam hebben zich 'veilig' gespeeld in de lopende, gemankeerde competitie, waarin slechts negen wedstrijden worden gespeeld.

Met nog twee wedstrijden op het programma en de zeven competitierondes waarin Schiedam wel uitkwam, staan de honkballers op plaats acht van de tien teams. Na vijf nederlagen en een overwinning werd dit weekend tegen Storks de tweede winst geboekt. Het was overigens wel het tweede mannenteam waartegen Schiedam het opnam. Alleen de tiende plek betekent degradatie uit de Tweede Klasse.

Tegen Storks2 werd het in Den Haag 5-6. Daarmee passeert Schiedam de Flying Petrels die nu op stek negen staan, ook met vier punten. Onderaan heeft Quick Amersfoort2 nog geen punt gehaald, maar dit team moet nog drie wedstrijden spelen. Als Schiedam geen punt haalt kunnen zowel Quick als de Flying Petrels het team nog inhalen. Maar omdat beide clubs nog tegen elkaar moeten (en dat voor de Petrels nog e enige wedstrijd is die ze spelen), kunnen ze niet alletwee Schiedam voorbij.

Al met al wordt een moeilijk seizoen dan toch nog rustig afgesloten. Schiedam speelt zondag thuis tegen nummer 3 Tex Town Tigers en speelt in de laatste competitieronde in Amersfoort tegen Quick.