Categorieën

Service

Schiedamse jeugd hoeft zich niet te vervelen

Schiedamse jeugd hoeft zich niet te vervelen
Uit

Schiedamse jeugd hoeft zich niet te vervelen

  • Advertentie
  • 23-04-2020
  • Uit
Schiedamse jeugd hoeft zich niet te vervelen

SCHIEDAM - Het Team Educatie van de Bibliotheek Schiedam heeft speciaal voor de Schiedamse jeugd een verzamelpagina samengesteld met leuke, informatieve, uitdagende en vermakelijke tips om de lange dagen in quarantaine door te komen.

Wat kun je er allemaal op vinden? Er staat bijvoorbeeld een handleiding op voor het maken van een stopmotion filmpje. Momenteel een geliefde thuiswerk-opdracht onder de leraren, dus pak ‘m erbij en je haalt gegarandeerd een goed cijfer.

Of verveel je je echt ontzettend en wil je eens een stapel boeken omver blazen? Of een eigen bliksem maken? Ga dan naar de site proefjes.nl. Daar vind je nog veel meer! Er staat ook een voetbal challenge op en je kunt leren hoe je een eigen game in elkaar zet. Zelf programmeren, dat klinkt tof, toch?

Leestips, luistertips en voorleesfilmpjes zijn er natuurlijk ook op te vinden. Elke week vind je er nieuwe ideeën om even wat anders te doen, dus ook in de meivakantie hoef je je niet te vervelen! Ga naar deze site.

Maar niet alle kids zitten de hele dag online, dus de Bibliotheek Schiedam heeft samen met de gemeente Schiedam, De Kleine Ambassade en Dock een speciale bijlage voor alle thuiszittende kids gemaakt: de Kinder Thuiskrant Schiedam. Vier pagina's boordevol tips, toffe opdrachten is verschenen in het Nieuwe Stadsblad over wat je allemaal nog wel kunt doen om de tijd door te komen en hoe je iets kunt betekenen voor een ander. Want samen maken de kids van Schiedam het verschil, toch? Heb je ‘m gemist, dan kun je de Kinder Thuiskrant hier downloaden.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →