Categorieën

Service

Schiedamse jonge schermers naar zilver en brons

Schiedamse jonge schermers naar zilver en brons
Sport

Schiedamse jonge schermers naar zilver en brons

  • Redactie/Trefpunt
  • 17-04-2023
  • Sport
Schiedamse jonge schermers naar zilver en brons

Zilver en brons voor twee jonge schermers uit Schiedam; foto: Privé


SCHIEDAM - Afgelopen weekend vond in Alkmaar het internationale schermtoernooi Ludus et Gladius plaats. De in Schiedam wonende Mees en Jade Anker behaalden daar namens schermvereniging Trefpunt uit Vlaardingen zilver en brons. 

Mees Anker moest het in de categorie U15, op het wapen floret, opnemen tegen 32 deelnemers die uit Duitsland, België en Zweden waren afgereisd om deel te nemen aan dit zwaar bezette toernooi. De jonge Schiedammer, die momenteel nummer vijf staat op de Nederlandse ranglijst, was goed in vorm en kwam de twee voorrondes ongeslagen door. Dit leverde een hoge plaatsing op voor de eliminatierondes om achtereenvolgens via de laatste zestien door te dringen tot de laatste acht. Eenmaal in de kwartfinales moest hij echt aan de bak. Hij wist een aantal favorieten uit te schakelen, tot in de finale, waarin Mees tegenover de huidige Nederlands kampioen kwam te staan. Mees Anker wist deze partij niet te winnen (9-15), maar werd wel beloond met het zilver.

Jade Anker kwam ook goed door de voorrondes (acht winst en twee verlies). In haar leeftijdscategorie U12 schermden 23 jongens en meisjes bij elkaar en uiteindelijk eindigde ze als derde dame. Aangezien de nummers één en twee uit Zweden kwamen, was ze de beste Nederlandse.