Categorieën

Service

Schutter Zwijndrecht was ook actief in Schiedam

Schutter Zwijndrecht was ook actief in Schiedam
Nieuws

Schutter Zwijndrecht was ook actief in Schiedam

  • Redactie
  • 22-01-2023
  • Nieuws
Schutter Zwijndrecht was ook actief in Schiedam

Ming Nghia Vuong; foto: politie


SCHIEDAM - De politie heeft de naam bekendgemaakt van de verdachte van het neerschieten gisteren van twee vrouwen in Zwijndrecht. Ook een foto is geopenbaard.

De verdachte is de 49-jarige Ming Nghia Vuong. Hij is de ex-partner van de 38-jarige vrouw die gisteren door hem zwaar werd verwond. Het dodelijke slachtoffer van het geweld is de 66-jarige moeder van de vrouw.

Nghia Vuong heeft een lang strafblad. Daaruit blijkt dat hij ook in Schiedam actief is geweest met activiteiten waarvoor hij is vervolgd. Dat gebeurde zo'n dertien jaar geleden. Tussen juni 2009 en april 2010 was hij in het bezit van een gestolen scooter, een dito bestelbus en auto's. In diezelfde periode werkte hij in de productie van speed en financierde die ook. Het geld daarvoor kreeg hij onder meer in handen door afpersing. In mei en juni 2010 zou hij volgens justitie in Schiedam zijn geweest, met een pistool met acht patronen in het bezit. Ook had hij volgens justitie hennep in bezit. Verder zou hij in Schiedam in juni 2010 een bestelbus hebben geroofd, door de bestuurder te bedreigen. 

Eerder al, in 2004 en 2005, werd hij verdacht van tenminste één bankoverval, het stelen van een kluis en van auto's, buiten Schiedam. Na zijn 'Schiedamse periode' kwam Nghia Vuong op de radar van justitite voor het overvallen van een geldloper in Zoetermeer in december 2015. Daarbij zou hij met een mededader 260.000 euro hebben buitgemaakt. In december 2016 zouden zij geprobeerd hebben eenzelfde kunstje te flikken op een geldloper in Alexandrium in Rotterdam. In 2017 werd Nghia Vuong tot zeven jaar veroordeeld.

Volgens de politie is Nghia Vuong gevaarlijk. Mensen die informatie hebben over zijn verblijfplaats wordt gevraagd contact te nemen via T: 0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000.

Het signalement van Nghia Vuong is: lengte 1,70 meter, met een licht getinte huid, een normaal postuur en kort zwart haar. Ten tijde van de schietpartij droeg hij een donkere jas model parka, hieronder droeg hij een kledingstuk met een capuchon. Vuong is ook bekend onder zijn bijnaam ‘Lucky’.