Categorieën

Service

Scyedam: begin met verlies, zaterdag voor 't eerst thuis

Scyedam: begin met verlies, zaterdag voor 't eerst thuis
Sport

Scyedam: begin met verlies, zaterdag voor 't eerst thuis

  • Redactie
  • 21-09-2022
  • Sport
Scyedam: begin met verlies, zaterdag voor 't eerst thuis

TAFELTENNIS - De tafeltennissers van Scyedam zijn het seizoen begonnen met een nederland. In Amsterdam werd het tegen Tempo-Team1 4-3.

Het eerste herenteam van Scyedam heeft dit seizoen versterking gekregen van Daria Dubenko, Oekraïnse en student aan de Erasmus Universiteit. Samen met Thomas Baart, Martijn van der Heide en Edwin ten Hoope legde ze het zaterdag af tegen de Amsterdammers. Van der Heide en Baart wonnen ieder een partij, het derde punt kwam uit het dubbelspel.

Aanstaande zaterdag spelen het eerste en tweede herenteam en de zes jeugdteams van Scyedam in de eigen hal in Nieuwland, Dr. Kuyperlaan 4. Het eerste jeugdteam speelt de thuiswedstrijden net als heren 1 en 2 om drie uur, de overige jeugdteams beginnen om half elf met hun thuiswedstrijden. 

De volgende wedstrijden staan op het programma:
Scyedam 1 - Tempo-Team 3 uit Amsterdam;
Scyedam 2 - Avanti 2 uit Hazerswoude Dorp.
Scyedam jeugd 1 - Stede Broec 1 uit Grootebroek;
Scyedam jeugd 2 - ATTC Evo-Repro 1 uit Alphen aan den Rijn;
Scyedam jeugd 3 - ATTC Evo-Repro 3 uit Alphen aan den Rijn;
Scyedam jeugd 4 - Avanti 2 uit Hazerswoude Dorp;
Scyedam jeugd 5 - Sliedrecht Sport 1;
Scyedam jeugd 6 - SETT 3 uit Den Haag.

Het eerste jeugdteam is in het voorjaar kampioen geworden in de promotieklasse en daarmee gepromoveerd naar Landelijk C. Het team is ongewijzigd en bestaat uit Sophie van der Does, Kay Sels, Daniel Snoek en Mucahid Yardimsever. Afgelopen zaterdag eindigde de uitwedstrijd in Soest tegen Shot 2 in een kleine 6-4 nederlaag.

Het tweede jeugdteam werd kampioen in de tweede klasse en is daarmee gepromoveerd naar de eerste klasse. Het team is eveneens ongewijzigd en bestaat uit Jason Brevé, Seppe Dijkstra, Onder Kondu, Maayke Seijkens en Ilian Westerholt. De uitslag van de uitwedstrijd afgelopen zaterdag tegen Gorkum 1 is nog niet bekend.

Het derde team komt uit in de derde klasse en bestaat uit Rozerin Altay, Emir Ersoy, Nina de Jong en Steven de Jong. De eerste wedstrijd leverde zaterdag een afgetekende 2-8 overwinning op tegen Gorkum 3.

Team 4 komt eveneens uit in de derde klasse en bestaat uit Eymen Bozkurt, Gaudi Kaersenhout, Eren Kondu en Ridvan Velic. Omdat hun poule bestaat uit 5 teams, kwamen zij afgelopen zaterdag nog niet in actie.

De teams 5 en 6 komen uit in de pupillen duo competitie. De spelers van jeugdteam 5 zijn Dean Hageraats, Kenai Scholtes en Zejd Velic, in jeugdteam 6 spelen Ian Quinlan, Ben Westerkamp en Uveys Yardimsever. Team 5 verloor zaterdag met 4-1 van Pecos 3, team 6 kwam nog niet in actie omdat hun poule uit 5 teams bestaat.

Het tweede herenteam is in het voorjaar kampioen geworden in de hoofdklasse en keert daarom terug in de derde divisie, het team is ongewijzigd en bestaat uit Paul de Graaf, Erik Kloppers, Kees de Koning, Stephan Pieters en Bart Platzbeecker. Het team is na de terugkeer in de derde divisie afgelopen zaterdag gestart met een kleine 6-4 nederlaag in Heerhugowaard tegen DOV 2. In die wedstrijd wonnen Bart en Kees allebei twee wedstrijden en Stephan wist daar geen punten aan toe te voegen.