Categorieën

Service

Scyedam na nederlaag nog niet zeker

Scyedam na nederlaag nog niet zeker
Sport

Scyedam na nederlaag nog niet zeker

  • Redactie
  • 24-04-2022
  • Sport
Scyedam na nederlaag nog niet zeker

Martin van der Heide; foto: Scyedam


TAFELTENNIS - De heren van Scyedam konden het gisteren niet bolwerken tegen Ping Pong uit Alkmaar. In Schiedam had de koploper in de competitie met 2-5 de overhand.

In de openingswedstrijd kwam Thomas Baart moeilijk in zijn spel en verloor de eerste twee games van John Scott. In de derde game liep Baart heel snel uit naar 10-4, zag Scott sterk terugkomen, maar hij sleepte deze game nog nipt binnen. De vierde game leverde een regelmatige overwinning op en de vijfde game ging tot 7-6 gelijk op, waarna Baart departij wist binnen te slepen.

Edwin ten Hoope bood in de eerste twee games goed tegenstand tegen Mark Smith, in de derde game liep Smith snel uit en bracht de partijen daarmee weer op gelijk hoogte. Martijn van der Heide kwam in zijn wedstrijd tegen Joseph Langham tekort om het zijn tegenstander lastig te maken. Daarmee kwam de stand bij de pauze op 1-2 voor de bezoekers.

Na de onderbreking startte Thomas Baart sterk tegen Mark Smith en hij won de eerste game ruim. Smith kwam echter sterk terug en won de volgende twee games. In de vierde game knokte Baart zich goed terug, maar op 9-9 trok Smith toch aan het langste eind. Martijn van der Heide won de eerste game van John Scott waarna twee spannende games volgden waarin beide spelers eenmaal de winst pakten. In de vierde game liep Van der Heide heel snel uit en bezorgde Scott zijn tweede nederlaag.

Edwin ten Hoope verloor de eerste game afgetekend van Joseph Langham, maar won de tweede game even overtuigend. De derde game ging weer ruim naar Langham, waarna een spannende vierde game volgde. Tot 9-9 ging het gelijk op, waarna Langham met twee punten de voorsprong wist uit te bouwen voor de bezoekers. In het afsluitende dubbelspel kwamen Thomas Baart en Martijn van der Heide in de eerste game het eerst op gamepoint, met drie punten op rij ging deze game echter toch naar Joseph Langham en Mark Smith. In de tweede game kwamen Baart en Van der Heide nog op 7-4 voor, maar Langham en Smith kwamen zeer sterk terug en wonnen deze game alsnog en de derde game met ruim verschil. .Daarmee werd de eindstand bepaald op 2-5.

Het verlies betekent dat Scyedam nog niet definitief behoed is voor degradatie. Concurrent Bit.nl won ruim (6-1) en nadert de Schiedammers op de ranglijkst. In de laatste competitiewedstrijd aanstaande zaterdag in Schiedam moet Scyedam voor handhaving minstens hetzelfde aantal punten behalen als Bit.nl.