Categorieën

Service

Sint zet dit jaar paleis niet open voor Schiedamse kinderen

Sint zet dit jaar paleis niet open voor Schiedamse kinderen
Uit

Sint zet dit jaar paleis niet open voor Schiedamse kinderen

  • Redactie
  • 20-09-2022
  • Uit
Sint zet dit jaar paleis niet open voor Schiedamse kinderen

SCHIEDAM - Schiedam kent dit jaar geen Sinterklaaspaleis. Dat meldt Kees Janse namens Stichting Evenementen Promotie Schiedam (SEPS), de organisatie die sinds tien jaar gastheer is van de Goedheiligman.

Sinterklaas komt uiteraard naar Schiedam. Op 12 november zet hij om 12 uur, als alle klippen zijn overwonnen en geen Piet roet in het eten gooit, voet op de kade van ’t Hoofd. Daarna wordt hij door de stad ontvangen op het Stadserf. Maar Sinterklaas zal dit jaar niet zijn intrek nemen in een heus paleis, zoals de afgelopen jaren in het Stedelijk Museum en in de Korenbeurs.

Daar was hij te bezoeken door de kinderen van de stad, met hun ouders of vaak ook met de andere kinderen van hun klas of school. “De bibliotheek heeft ons laten weten geen kans te zien de Sint in de Korenbeurs te ontvangen, zoals vorig jaar”, aldus Janse. SEPS had wel een ‘reservering’ voor Sinterklaas gedaan, maar het evenement heeft een te grote impact op de bieb, zo kreeg Janse te horen.

Terugvallen op het museum, dat dit jaar weer toegankelijk, is blijkt geen optie na de verbouwing. “We zijn daar net als in de bieb in het verleden geweldig geholpen, met veel inzet van Komkids en de mensen ter plekke. Maar het vraagt veel tijd en geld van die organisatie, net als van de onze.” Alle inzet bij SEPS wordt door vrijwilligers gegeven. Openstelling van het Sinterklaaspaleis, waar dan ook, zou volgens Janse alleen nog maar met betaalde krachten kunnen, 'en die zijn ook niet te vinden, en dat los van de kosten'.