Categorieën

Service

Sloop Van Heekstraat begint volgende week

Sloop Van Heekstraat begint volgende week
Bedrijven nieuws

Sloop Van Heekstraat begint volgende week

  • Redactie
  • 02-12-2023
  • Bedrijven nieuws
Sloop Van Heekstraat begint volgende week

Foto: Rob van der Gaag


SCHIEDAM - Afgelopen week beklaagde Rob van der Gaag zich over de vele weken die gingen zitten tussen het moment dat hij met Serious Bee het onderkomen in de Van Heekstraat moest verlaten, en de komst van de slopershamer. Zie hieronder. Hij lijkt op zijn wenken bediend te worden. De sloop begint komende week, laat een woordvoerder van de gemeente Schiedam weten. 

Ontwikkelaar SDK Vastgoed gaat het Van Heekterrein herontwikkelen voor campus MICS. Dit is een gebied van circa drie hectare groot aan de Ringersstraat 7-9 en de Van Heekstraat 13-15.

"Voorafgaand aan de sloop moesten gebouw 2 (Van Heekstraat 13-15) en de opslagloodsen leeg zijn, om onderzoeken mogelijk te maken", meldt de woordvoerder. "De panden moesten ook vrij worden gemaakt van elektra- en gasinstallaties. Inmiddels zijn de panden gestript en alle installaties verwijderd en zijn de onderzoeken uitgevoerd."

Ondertussen zijn de opslagloodsen achter op het complex gesloopt, aldus de woordvoerder. "Nu de asbestverwijdering van de resterende panden is afgerond en alle onderzoeken zijn gedaan, gaat de sloop van de overige gebouwen aan de Van Heekstraat en de Ringersstraat komende week van start."

Gebouw 1, het voormalige hoofdgebouw van ONS (Van Heekstraat 15), blijft staan.