Categorieën

Service

Sloop zusterhuis na bouwvak volle bak door

Sloop zusterhuis na bouwvak volle bak door
Wonen

Sloop zusterhuis na bouwvak volle bak door

  • Redactie
  • 30-08-2021
  • Wonen
Sloop zusterhuis na bouwvak volle bak door

SCHIEDAM - De bouwvak zit er echt op, en dat is te zien in Schiedam. Ook in west, waar het voormalige verpleegstershuis van het Noletziekenhuis wordt gesloopt.

Met het neerhalen van het complex op de hoek Dr. Noletstraat/Juliana van Stolbergstraat, waren de slopers al een heel eind op dreef, voor de vakantie. Met name het lagere deel met de leslokalen, ook lang in gebruik als studio voor de Ziekenomroep Schiedam, was voor de vakantie al met de grond gelijk gemaakt. 

Vanmorgen hebben de slopers echt voor hun tanden - of die van hun machines - gezet in het hogere deel van het complex, het woondeel van het zusterhuis. En dat kan heel snel gaan, gezien de grote blokken steen die naar beneden kwamen. 

Het zusterhuis maakt na een jaar of vijftig - waarin het ook nog diende als kantoorruimte voor de administratieve onderdelen van de tot Schielandziekenhuis gefuseerde twee Schiedamse ziekenhuizen - plaats voor nieuwbouwwoningen: 27 appartementen van 95 tot 110 vierkante meter, die aan de vrouw en man gebracht worden onder de naam De Maurits. Ontwikkelaar is Vestum Vastgoed.

Op de foto's hieronder is de voortgang te zien van de sloopwerkzaamheden sinds juni.