Categorieën

Service

Stemming Schiedam24: PVV grootste partij

Stemming Schiedam24: PVV grootste partij
Politiek

Stemming Schiedam24: PVV grootste partij

  • Redactie
  • 22-11-2023
  • Politiek
Stemming Schiedam24: PVV grootste partij


SCHIEDAM - De PVV is vandaag de populairste partij in Schiedam in de verkiezing van een nieuwe Tweede Kamer. Dat valt op te maken uit de stemming die Schiedam24 de afgelopen dagen hield.

In een enquêtevorm die anoniem kon worden ingevuld, gaf ongeveer een kwart van de deelnemers de voorkeur aan een stem op Geert Wilders. De partij die na de PVV kan rekenen op de meeste Schiedamse stemmen is Groen Links-PvdA; zo’n twintig procent van de deelnemers aan de stemming geeft de voorkeur aan deze partij. 

Ook de andere partijen die landelijk in de peilingen de meeste bijval krijgen, vormen in Schiedam de top-4. De VVD en Nieuw Sociaal Contract met Pieter Omtzigt trekken tussen de tien en twaalf procent van de stemmen. 

De resterende dertig procent van de stemmen gaat naar de andere partijen, in volgorde de SP, Volt, D66, BBB, Forum voor Democratie, Partij voor de Dieren en vervolgens Denk, Christen Unie en SGP.

Schiedam24 geeft aan dat deze uitslag van de stemming niet meer dan een indicatie is voor het stemverloop in de hele stad. In totaal werden 87 stemmen uitgebracht.