Categorieën

Service

Stroomstoring op Havendijk

Stroomstoring op Havendijk
Nieuws

Stroomstoring op Havendijk

  • Redactie
  • 17-12-2023
  • Nieuws
Stroomstoring op Havendijk

Foto's: Flashphoto

Laatste nieuws: De stroomstoring vanmiddag in Schiedam blijkt ook gevolgen te hebben gehad voor het Franciscus Vlietland. Een woordvoerster laat weten dat het ziekenhuis te kampen had met een 'korte stroomstoring'.

"Het heeft bij elkaar een half uurtje geduurd." Door de onderbreking van de stroom was het nodig 'mri- en ct-scanapparatuur opnieuw op te starten'. Ondertussen is alles in het ziekenhuis weer op orde.


Laatste nieuws: Mensen die sinds even na tweeën geen stroom hadden, met name in de Gorzen, melden dat de elektriciteitsvoorziening is hervat. Of die voor iedereen geldt is nog niet duidelijk.

Laatste nieuws: Ontbreken van stroom wordt ook gemeld in de Pendrechtse en Zuidlandestraat, op het Wilhelminaplein, IJsselmondesestraat, Lekstraat, Groenelaan, Voornsestraat. Maar ook buiten de Gorzen: Rotterdamsedijk, Piersonstraat. In de Grevelingenstraat en de Rozenburgsestraat is momenteel wel stroom, terwijl deze er even uit leek te gaan. In de Professor Kamerlingh Onneslaan lag de stroomvoorziening er naar verluidt vijf minuten uit, maar werd toen hersteld.

Laatste nieuws: De problemen met de stroomvoorziening in Schiedam zijn groter dan het zich in eerste instantie liet aanzien. Onder meer bij het Vlietlandziekenhuis zijn de hulpdiensten aanwezig voor afstemming over de gevolgen van de stroomstoring voor het ziekenhuis. De brandweer moest ook naar het Stadskantoor op het Stadserf, omdat de brandmeldinstallatie door de dip in de spanning afging. 

Iets verderop bij de Noorderweg gingen de rode waarschuwingslampen van de bruggen niet meer uit, waardoor het verkeer onnodig op niets bleef wachten. Stedin is ondertussen bezig bij het spanningsstation op de Parallelweg om de storing te verhelpen. Het is niet bekend hoelang dit nog gaat duren.

LN: Op de Hoofdstraat is nog wel stroom.

Laatste nieuws: Ook in de Nieuwe Maasstraat wordt uitval van de stroom gemeld. Stedin geeft geen verwachtingen aan voor wat betreft het herstel van de stroomvoorziening.

SCHIEDAM - Op de Havendijk is even na twee uur de stroom uitgevallen. 

Stedin spreekt over 2210 huishoudens die zonder stroom zou zitten. Dat zou betekenen dat een groot deel van de Gorzen geen elektriciteit meer in huis heeft.