Categorieën

Service

Team 'Energiehulp' helpt 23 huishoudens stapje verder

Team 'Energiehulp' helpt 23 huishoudens stapje verder
Wonen

Team 'Energiehulp' helpt 23 huishoudens stapje verder

  • Redactie
  • 20-02-2023
  • Wonen
Team 'Energiehulp' helpt 23 huishoudens stapje verder

SCHIEDAM - Tot dusver had het Energiebespaarteam zijn inspanningen vooral gericht op Groenoord - daar is het onder impuls van 'trekker' Marcel van Henten ook ontstaan - maar afgelopen zaterdag ging het team voor het eerst 'over de grenzen' aan de slag in oost. Daar kreeg het versterking van de vrijwilligers die onder regie van Buurtwerkplaats De Buren al eerder de eerste stappen zetten in het helpen van wijkgenoten bij het beperken van hun energiekosten. Samen gaan zij nu verder als Energiehulp.

Dat team ging zaterdag met in totaal acht vrijwilligers aan het werk. Rond de Hogenbanweg werd een bezoek gebracht aan 23 huishoudens. Tochtstrips, brievenbusborstels, radiatorfolie en led-lampen, op zich kleine maatregelen, maar ze werden aangebracht en ze zullen de komende tijd de bewoners laten zien dat bewust omgaan met energie loont, zo hopen de mensen van Energiehulp. Een volgende klusdag wordt gepland.

Schiedam is een van een klein groepje gemeenten die meedoen met het initiatief Energiehulp, ondersteund door de provincie Zuid-Holland. De campagne richt zich op het gratis helpen van inwoners die zelf niet de financiële middelen hebben om maatregelen te nemen. Het idee voor de campagne is ontstaan in Dordrecht en Papendrecht. In Dordrecht zijn al meer dan duizend huisbezoeken afgelegd. Behalve in Schiedam is het initiatief Energiehulp ook in Hendrik-Ido-Ambacht en Leiderdorp opgepakt.

Op 18 maart gaan de 'energiehulpen' weer aan de slag in Groenoord, te weten op het Cornelia van Zantenplein en het Henriette Bosmanplein.