Categorieën

Service

Voor wie zijn huis energiezuiniger wil maken

Voor wie zijn huis energiezuiniger wil maken
Wonen

Voor wie zijn huis energiezuiniger wil maken

  • Advertentie
  • 30-03-2023
  • Wonen
Voor wie zijn huis energiezuiniger wil maken

SCHIEDAM - Wilt u oude kozijnen en beglazing vervangen, isoleren van de gevels of zonnepanelen plaatsen?

De gemeente Schiedam stimuleert woningeigenaren en VvE’s in het onderhouden en verbeteren van de woning door een lening onder gunstige voorwaarden beschikbaar te stellen. Er is een stimuleringslening voor woningeigenaren, voor een VvE van acht of meer appartementen en voor VvE’s van twee tot acht woningen. 

Woningeigenaren

Wilt u het dak herstellen, oude kozijnen en beglazing vervangen, isoleren van de gevels of toch zonnepanelen plaatsen? Met de stimuleringslening is het mogelijk. Het is belangrijk is dat de woning voor 2012 is gebouwd, dat u niet ouder bent dan 74 jaar en niet meer dan vijf woningen in bezit hebt. Bent u op het moment van aanvragen 75 jaar of ouder, dan is wellicht de Verzilverlening van de gemeente een oplossing. Hiervoor gelden andere voorwaarden. Met de stimuleringslening kunt u maximaal € 25.000,- lenen tegen 2,4 procent rente (prijspeil 2023). De looptijd is vijftien jaar. Omdat de lening wordt afgesloten op basis van annuïteiten, is het maandbedrag de hele looptijd hetzelfde en is de lening in vijftien jaar afbetaald. De lening wordt onderhands verstrekt. U betaalt geen afsluitkosten of notariskosten. 

Verenigingen van Eigenaren 

Voor VvE’s van acht of meer appartementen: als de VvE heeft besloten om het complex te onderhouden en/of te verduurzamen, dan kan het bestuur van de VvE hiervoor een lening aanvragen. Een machtiging van de Algemene Ledenvergadering aan het bestuur is hiervoor uiteraard een vereiste. De VvE kan maximaal € 25.000,- per appartement lenen. Dus een VvE van twaalf woningen kan een lening aanvragen van € 300.000,-. Dit tegen een rentetarief van twee procent (prijspeil 2023). Voor deze lening worden wel afsluitkosten berekend. De looptijd van de lening is twintig jaar. De VvE-lening is tijdelijk ook beschikbaar voor VvE’s van minder dan acht appartementen. De VvE moet wel aan kunnen tonen dat ze al minimaal twee jaar actief is en goed georganiseerd. Voor deze VvE’s is het zelfs mogelijk de lening met borgstelling via de Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. 

Vragen

Heeft u belangstelling voor een stimuleringslening en wilt u meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden, neem dan vooral contact op met het Servicepunt Woningverbetering via E: [email protected] of T: 010 - 219 1700.

Servicepunt Woningverbetering

Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam

Meer over Servicepunt Woningverbetering →