Categorieën

Service

Tegenslag voor hotel Havendijk 1001

Tegenslag voor hotel Havendijk 1001
Nieuws

Tegenslag voor hotel Havendijk 1001

  • Redactie
  • 14-01-2020
  • Nieuws
Tegenslag voor hotel Havendijk 1001

Het contact is gelegd, tussen Zhou (l) en Minhas (r)


SCHIEDAM – Hotel Havendijk 1001 staat op losse schroeven. De gemeente Schiedam gaf geen vergunning af.

Atom Zhou, eigenaar van het bedrijf J.A. Real Estate dat het hotel wil openen in het gebouw waar ooit de Provinciale Bibliotheekcentrale in gehuisvest was, sprak vanavond in, tijdens de ‘speakerscorner’ van de Schiedamse raad. Hij was er na de bekendmaking van de afwijzing van de vergunningaanvraag op 4 december, niet in geslaagd de zaak te bespreken met de gemeente, noch met de ambtenaren van de afdeling Economische Zaken, noch met wethouder Fahid Minhas. “Ik kom helaas niet in gesprek. Daarom sta ik hier”, aldus Zhou.

Het is de vastgoedondernemer – ‘mijn ouders hadden een Chinees-Indische afhaalzaak in de Paulus Potterstraat en ik ben naar school gegaan op De Ouverture op het Bachplein’ – volstrekt niet duidelijk waarom hij de omgevingsvergunning voor het hotel niet krijgt. “Ik kreeg te horen dat mijn plannen niet bij zouden dragen aan het havengebied.” Die plannen betreffen ‘hotel en shortstay’ – ‘geen Polenhotel’ – met 43 kamers, ‘voor het middel- en hoge segment’.

Het moet een vernieuwend concept worden, met ‘ontmoeten, werken, verblijven en ontspannen’. Hij mikt op een hotel met een bijzondere ‘chinees-franse’ keuken, gericht op expats, met een prijs van zo’n honderd euro per nacht. “Het is een driesterrenhotel, maar met hele ruime kamers.” Die zijn van 43 tot tachtig vierkante meter, bedoeld om te verblijven. “Niet het bed is het centrum van de kamer, maar de eettafel.”

Om steun te verwerven toen het zich liet aanzien – de ambtenaren met wie Zhou in gesprek was gaven dat aan – dat zijn plannen geen doorgang konden vinden, ging de ondernemer de bedrijven aan de Havenstraat af. “Alle partijen, waaronder gigantische, goede bedrijven, zagen het concept zitten. Die willen hun borrel op vrijdagmiddag wel op een leuke plek in de buurt houden. Die brengen de mensen die trainingen volgen nu onder in hotels in Rotterdam, maar die mensen staan dan ook in de file. “Een hotel in de buurt helpt ze verder.” Die buurbedrijven tekenden op verzoek van Zhou voor de komst van het hotel.

Vooralsnog mocht dat niet baten. Zhou vroeg aan de verzamelde raadsleden om in contact te kunnen komen met de wethouder, die zich zelf ook meldde. Zodat direct na de inbreng van Zhou direct het contact gelegd kon worden. Wordt vervolgd?