Categorieën

Service

Temperatuur tipt veertig graden aan

Temperatuur tipt veertig graden aan
Nieuws

Temperatuur tipt veertig graden aan

  • Redactie
  • 25-07-2019
  • Nieuws
Temperatuur tipt veertig graden aan

SCHIEDAM - In onze regio werd het vandaag op een oor na veertig graden.

Weerman Tom Bruin meldt dat hij in Vlaardingen 39,9 graden mat. "Officieel is dit nog niet, want soms wijken deze elektronische thermometers wat af." Morgen kan hij met zekerheid het temperatuurrecord in de Waterwegregio melden.

In het Brabantse Gilze-Rijen ging het over de veertig graden, met een melding van 40,4 graden Celsius. Volgens Bruin komt de extreme hitte door hete lucht die rechtstreeks uit Afrika komt. Met die lucht komen volgens Bruin ook 'een paar onweersbuien' mee. Die kunnen lokaal tot neerslag leiden. "Vanavond is het verder droog en nog heel lang warm", aldus Bruin. De minimumtemperatuur komt volgen hem uit op 25 graden.

Ook morgen is het met 35 graden extreem heet, de zon blijft fel schijnen en de wind blijft uit het oosten waaien. "Later op de dag kan er weer een regen of onweersbui gaan vallen." In ieder geval tot en met de nacht naar zaterdag heeft het hele land te maken met extreme hitte. "Zaterdag krijgen we met regen en onweer te maken." Daar zitten mogelijk stevige exemplaren bij. Met een maximumtemperatuur van 22 graden is het normaler aan het worden. "Lokaal is er kans op wateroverlast", aldus Bruin.