Categorieën

Service

Theater laat deelnemers anders kijken naar Schiedam

Theater laat deelnemers anders kijken naar Schiedam
Uit

Theater laat deelnemers anders kijken naar Schiedam

  • Redactie
  • 24-08-2022
  • Uit
Theater laat deelnemers anders kijken naar Schiedam

SCHIEDAM - Immersief theater. Dat valt binnenkort te beleven in Schiedam, in het stuk 'It went dark'.

Immersief staat voor een vorm waarin je zelf deelgenoot wordt van het verhaal, deelnemer in het theater. It went dark belooft Schiedammers op een andere manier naar hun stad te laten kijken.

Studio Puck van Dijk realiseerde het stuk It went dark: met behulp van een speciale app loopt de deelnemer een route over een verlaten industrieterrein. Theater 'op het grensvlak van locatietheater, film en technologie'. "Jouw vader (Bartho Braat, bekend van onder meer GTST), spreekt je toe. Hij leidt je naar Charlie (Marie Körbl/Veronique Post), je enige zus", zo schetsen de makers de gang van zaken. "Wanneer je haar ontmoet, maak je samen met de andere deelnemers de zintuiglijke ontknoping mee van het verhaal."

De theatervoorstelling is te zien en te beleven op Nieuwe Mathenesse, op het terrein achter de glasfabriek waar in 2019 een grote brand woedde. Behalve naar Schiedam komt het stuk ook naar Eindhoven en Utrecht.

Nog even de plot: "Jij en je zus Charlie hebben elkaar al jaren niet gesproken. De laatste keer dat je haar zag, noemde ze jou een lafaard, pakte ze haar tas en vertrok ze met slaande deuren. Haar vertrek was het begin van een jarenlange stilte tussen jullie. Maar nu moet je haar vinden om de laatste wens van jullie vader te vervullen. Geleid door zijn stem reis je af naar de oude stad, die geteisterd wordt door straling en hitte. Daar voert Charlie een gevaarlijke strijd die zij nooit op zal geven. Hoe zal het zijn om haar terug te zien? Wat zul je aantreffen op de plek waar het leven zich in de schaduw afspeelt?"

It Went Dark is in Schiedam te bezoeken van 9 tot en met 25 september.