Categorieën

Service

Ties opent met dansduet

Ties opent met dansduet
Uit

Ties opent met dansduet

  • Advertorial
  • 24-05-2023
  • Uit
Ties opent met dansduet

Detail foto Anna Nunes: A sense of community V, 2021, 140x100cm


SCHIEDAM - Tijdens het IDDF Roundtownweekend opent Open Art Exchange op zaterdag 27 mei om 14.30 uur de tentoonstelling 'Ties' over groepsidentiteit, tweede in een serie over Identiteit. Met een hapje en een drankje kun je genieten van het humoristische dansduet 'Self-Help: How to make babies, have a career and eat organic' door Margarida Constantino en Rodrigo Ribeiro. En natuurlijk van een gevarieerde tentoonstelling met schilderijen, tekeningen en mixed media collages en installaties van Anna Nunes (Nederland/Portugal), Féraul Fosso (Kameroen) en Nancy Hoogstad (Nederland) of van een gesprek met een van de aanwezige kunstenaars. Op zondag is er om 15.30u Afrikaanse live muziek van de Senegalese Fulani Omar Ka & Friends. Mis het niet!

Tijdens het IDDF-weekend gaan we pas op zaterdag open. Vanaf half drie, tot zes. Op zondag is er een extra openstelling tussen twaalf en zes, net als op maandag. Daarna is Ties nog te zien tijdens de reguliere openingstijden tot 8 juli.

Over Ties

De tentoonstelling Ties gaat over groepsidentiteit. Mensen zijn van nature sociale wezens, voor wie het een eerste levensbehoefte is om ergens bij te horen. Of het nu familie of vrienden zijn of een wijdere culturele, politieke of spirituele groepering, we zijn meestal verbonden aan meerdere sociale groepen. Dat is niet vrijblijvend. Ties zijn de sociale 'lijm' die een groep bij elkaar houdt: diepgewortelde banden met vaak ongeschreven normen en waarden die bepalen wie er bij hoort en wie niet en wat er van de groep wordt verwacht. Dat levert vaak herkenning, verbondenheid en geborgenheid op, maar soms ook frictie met de individualiteit van de leden, omdat alles en iedereen nu eenmaal in beweging is en onderdeel van een groter geheel. In Ties geven Anna Nunes, Féraul Fosso en Nancy Hoogstad hun visie op groepsidentiteit.

Open Art Exchange

Hoogstraat 85, Schiedam

Meer over Open Art Exchange →