Categorieën

Service

Tijdelijk museum ART Loep boordevol kunst

Tijdelijk museum ART Loep boordevol kunst
Onderwijs

Tijdelijk museum ART Loep boordevol kunst

  • Redactie
  • 20-02-2023
  • Onderwijs
Tijdelijk museum ART Loep boordevol kunst

Jenayra en Anne; foto: Loep


SCHIEDAM - Er kwam een echte museumdirecteur aan te pas. Of twee eigenlijk. Jenayra was directeur van ART Loep, en Anne de Haij van het Stedelijk Museum Schiedam. Samen openden zij donderdag ART Loep.

De kinderen van basisschool Loep hadden 'enorm hard gewerkt' en veel kunst gemaakt. Zoals Anne de Haij zei: “Ik sta versteld van de hoeveelheid kunst en hoe kunst inspireert tot nieuwe kunst.“

Niet alleen kwam de directeur van het Schiedamse stadsmuseum naar de school in Groenoord, de school ging ook naar het museum in het centrum. Alle Loep-kinderen brachten een bezoek aan het stedelijk museum en maakten daar ook kennis met verschillende kunstenaars. Ook solliciteerden ze naar een baan in het museum. Zo waren er horecamedewerkers, gastvrouwen en -heren, suppoosten en een directeur.

Dat werd dus Jenayra, die haar collega een rondleiding gaf door 'haar' museum. “Ongelooflijk knap hoe kinderen kunnen vertellen over kunst en er woorden aan geven”, vond De Haij. De kinderen van Loep vonden dat 'een mooi compliment'.

ART Loep, de tijdelijk tentoonstelling van het werk dat de leerlingen hadden gemaakt, was de afsluiting van een periode waarin Kunst het thema van het onderwijs was. De leerlingen van groep 7-8 deden zo 'een mooie ervaring op hoe je kan participeren in de school', aldus directeur Annemieke Jeene. "Ze waren reuze trots op hun baan en voerden hun beroep met verve uit."

Stichting Primo Schiedam

Burgemeester van Lierplein 77, Vlaardingen

Meer over Stichting Primo Schiedam →