Categorieën

Service

Treinverkeer naar Delft weekend gestremd

Treinverkeer naar Delft weekend gestremd
Nieuws

Treinverkeer naar Delft weekend gestremd

  • Redactie
  • 29-03-2024
  • Nieuws
Treinverkeer naar Delft weekend gestremd

Foto: archief


SCHIEDAM - Op Paaszaterdag en Eerste Paasdag wordt er in opdracht van Pro Rail gewerkt aan het spoor tussen Schiedam en Delft. Er rijden dan geen treinen.

In het kader van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer Rijswijk – Rotterdam zijn de stations nu aan de beurt. Op station Schiedam brengen de spoorwerkers nieuwe bovenleidingsbalken aan. Ook wordt gewerkt aan een nieuwe railinzetplaats. Dat is een plek waar werk- en inspectievoertuigen op het spoor geplaatst kunnen worden. Aan beide zijden van het viaduct over de Schie wordt een zettingsvrije plaat (een betonnen fundering) gerealiseerd, omdat de spoorligging daar anders wordt. "In 2023 hebben we daarvoor de stalen buispalen gedraaid", aldus Pro Rail. Dit weekend worden de buispalen volgestort met beton. Nabij het viaduct over de ’s-Gravelandseweg zijn in een eerdere fase stalen buispalen aangebracht, ook deze worden dit weekend volgestort met beton.

Op station Delft werken de aannemers en anderen aan technische installaties en worden testwerkzaamheden uitgevoerd. Op station Delft Campus wordt de bovenleiding aangepakt.

Door de werkzaamheden ligt het treinverkeer tussen Schiedam en Delft plat. De stremming duurt van zaterdagmorgen half twee tot maandagochtend half twee. Er worden bussen ingezet om spoorreizigers tussen de stations te vervoeren.