Categorieën

Service

Veroorzaker van tumult in west naar ziekenhuis

Veroorzaker van tumult in west naar ziekenhuis
Nieuws

Veroorzaker van tumult in west naar ziekenhuis

  • Redactie
  • 11-04-2024
  • Nieuws
Veroorzaker van tumult in west naar ziekenhuis

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - De problemen in Schiedam-West gisteravond werden veroorzaakt door een 55-jarige bewoner van een woning in de Huysmansstraat. Dit meldt de politie. De man werd na overmeestering overgebracht naar het ziekenhuis. Hij is aangehouden.

De man dreigde zichzelf iets aan te doen. "Ook dreigde hij het huis in de brand te steken en pleegde hij allerlei vernielingen in huis." Omdat de man volgens de politie een gevaar vormde voor zichzelf en de omgeving, werd er groot ingezet door politie en brandweer. De politie zette onder meer een korpsonderhandelaar in en ook het Rapid Respons Team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) kwam ter ondersteuning. Er werden diverse pogingen gedaan om contact met de man te leggen en de situatie onder controle te brengen.

"Om kwart voor acht ontstond brand bij tenminste twee auto's doordat hij een jerrycan met brandbare vloeistof naar beneden gooide. Vlak daarna startte de DSI een actie." Eerst werd met zogenaamde bean bags op de ramen geschoten om deze kapot te maken. "Mocht er gas in de woning aanwezig zijn geweest, kon deze door de open ramen vervliegen", aldus de politie. Vervolgens ging de DSI met een politiehond de woning in. "De man werd overmeesterd. Hij is daarbij gebeten door de politiehond. De man werd buiten onder controle gebracht en is meegenomen door de ambulance naar het ziekenhuis. "

De politiehond liep snijwonden op aan zijn poten. Vermoedelijk als gevolg van lopen door glasscherven. Hij is bij de dierenarts behandeld aan zijn verwondingen, zo laat de politie weten.

Zie voor het bericht van gisteren hier.