Categorie├źn

Service

Twee periodetitels naar Schiedam

Twee periodetitels naar Schiedam
Sport

Twee periodetitels naar Schiedam

  • Redactie
  • 11-03-2023
  • Sport
Twee periodetitels naar Schiedam

VOETBAL - Twee periodetitels werden er vandaag in de wacht gesleept door Schiedamse clubs in het zaterdagvoetbal: HBSS en Hermes-DVS.

De laatstgenoemde deed dat met winst op Egelantier Boys. Het werd in Rotterdam een royale 1-5. Bij rust was de titel eigenlijk al binnen, het stond toen 0-3. Arse Calame en Koen Pijpers maakten ieder twee goals. 

Hermes-DVS blijft bovenaan in de Vierde Klasse E, samen met Overmaas. Ook dat Rotterdamse team won. De twee staan vijf en zes punten los van Rotterdam United en Maasdijk, die beide ook wonnen.

PPSC volgt - met een wedstrijd minder gespeeld - op dertien punten. Het team van Thurleden won, uit bij RVV Overschie, met 1-2.

De andere periodekampioen, HBSS, mocht die titel ophalen zonder te spelen. Dat hadden de Hargabewoners te danken aan de club van het sportdak. Kethel Spaland verloor, thuis nog wel, om met 0-4 van Meeuwenplaat, ook na de winst nog derde in de Derde Klasse D, achter Kethel Spaland. Op de ranglijst staat HBSS nu elf punt voor op Kethel Spaland, met een wedstrijd minder gespeeld.

Excelsior´20 staat negende. Het speelde gelijk tegen nummer vier Vierpolders: 3-3. wist een puntje mee naar Schiedam te nemen. De uitwedstrijd tegen Vierpolders eindigde in 3-3. Dat was toch teleurstellend voor de Schiedammers, omdat zij op tweederde van de wedstrijd met 1-3 voor stonden. Vijf minuten in blessuretijd, Excelsior’20 stond al enige tijd met tien man na een rode kaart, scoorde Vierpolders de gelijkmaker.

In de Vijfde Klasse C won SVV opnieuw. Dit keer werd het 1-0 tegen GLZ Delfshaven. De Schiedammers staan nu zesde, op acht punten van koploper Melissant.