Categorie├źn

Service

Twentytwo wint 'hard lemonade-wedstrijd' van Nolet

Twentytwo wint 'hard lemonade-wedstrijd' van Nolet
Winkelen

Twentytwo wint 'hard lemonade-wedstrijd' van Nolet

  • Redactie
  • 30-05-2022
  • Winkelen
Twentytwo wint 'hard lemonade-wedstrijd' van Nolet

Het winnende team (en Bob Nolet); foto: Nolet


SCHIEDAM - Twentytwo Cocktailbar is de winnaar van de 'shake off' tussen horecateams, georganiseerd door Nolet.

De finale van de jaarlijkse wedstrijd vond afgelopen week plaats. De vijf deelnemers streden om de 'Ketel 1 Hard Lemonade-titel'. 

Het Roermondse team van Twentytwo maakte volgens de jury, met onder meer Tess Posthumus (''s werelds beste vrouwelijke bartender), de beste 'hard lemonade', een cocktail met minder alcohol. Bepalend ingrediënt van de Lucky Lemonade was salie: een kruid bekend vanwege de zuiverende werking, 'dat korte metten weet te maken met negativiteit'. Behalve de Coronacrisis kampte de Limburgse cocktailbar twee keer met brand. 

Behalve salie kende de cocktail jenever, spekkoeklikeur, gembersiroop, saline, citroensap en bruiswater. “We vonden het al bijzonder om als relatieve nieuwkomer in de top vijf te belanden, maar toen we hoorden dat we de competitie hadden gewonnen, waren we echt euforisch”, vertelt Raf Duiker, manager van de cocktailbar uit Roermond. Hij en zijn team verdienden een geldprijs, een tripje met overnachting en de Ketel1-truck op het terras.

Deelname aan de wedstrijd werd volgens Nolet door de deelnemende horecateams gebruikt om 'de teamspirit weer terug te vinden na de vele lockdowns en om de lol in het creëren en verwennen van gasten weer aandacht te geven'. Uit tientallen deelnemende teams werden vijf kandidaten voor de finale geselecteerd. Behalve Twentytwo waren dat de teams van Soda Pop Shop uit Rotterdam (tweede in de strijd), eetcafé Hieriest uit Waspik (nummer drie), restaurant Puik uit Ommen en restaurant Krelis uit Uitgeest.