Categorie├źn

Service

Uitgebreid programma Maand van de Geschiedenis

Uitgebreid programma Maand van de Geschiedenis
Uit

Uitgebreid programma Maand van de Geschiedenis

  • Redactie
  • 06-10-2021
  • Uit
Uitgebreid programma Maand van de Geschiedenis

Tussen april en oktober zijn er elke eerste en derde zondag van de maand historische wandelingen; foto: Historische Vereniging Schiedam


SCHIEDAM - Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Verschillende instellingen in Schiedam hebben activiteiten op de agenda staan deze maand.

De Historische Vereniging Schiedam houdt een dorpswandeling in Kethel op zondag 17 oktober, 14.00 uur. Vertrekpunt is ‘t Oude Raedthuys. Deze wandeling gaat langs dorpsboerderijen, negoties en bewoners van de rond 1900 nog zelfstandige gemeente Kethel. De wandeling duurt één tot anderhalf uur. De vereniging beperkt de groepsgrootte tot maximaal vijftien personen. Bij meer aanmeldingen wordt een nieuwe groep gemaakt. Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen voor de wandeling twee euro en niet-leden vijf euro. Aanmelden via Monique Baptist: E: [email protected].

Het Borrelmuseum en het Schiedams Boekhuis houden lezingen op zondag 17 oktober van 15.00 tot 18.00 uur. Onderwerp is ‘Liever Turks: Cornelis Haga, onze eerste man in Istanboel’. Zondag 24 oktober van 15.00 tot 18.00 uur is er de lezing ‘Van zee tot stad: hoe Schiedam ontstond’. De lezingen vinden plaats bij Café-Jeneverie ’t Spul aan de Hoogstraat 92.

Gemeentearchief Schiedam houdt een tentoonstelling over de kaarsenfabriek , ‘Brokkensleepsters en wrijfsters: de meisjes van de Schiedamse kaarsenfabriek’. Deze tentoonstelling is de hele maand oktober te zien, van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.00 uur bij het Stadskantoor, derde verdieping, aan het Stadserf 1.

Bibliotheek Schiedam houdt een tafelgesprek ‘werken aan LHBTI-emancipatie’ op zondag 10 oktober. Historicus Han van der Horst gaat in gesprek met Theo van der Heijden, Sandy Kardolus en Larisa over de emancipatie van de LHBTQI+ gemeenschap de laatste veertig jaar. Toegang is gratis, opgeven kan via de website van de bibliotheek. Inloop vanaf 15.00 uur; aanvang 15.30 tot 17.00 uur.