Categorieën

Service

Uitreiking keurmerken 'partner in sociaal ondernemen'

Uitreiking keurmerken 'partner in sociaal ondernemen'
Nieuws

Uitreiking keurmerken 'partner in sociaal ondernemen'

  • Advertorial
  • 26-09-2023
  • Nieuws
Uitreiking keurmerken 'partner in sociaal ondernemen'


SCHIEDAM - Op 21 september zijn de keurmerken ‘partner in sociaal ondernemen’ uitgereikt aan maatschappelijk betrokken ondernemers door de wethouders Werk en Inkomen van de MVS-gemeenten. Maar liefst elf organisaties kregen het keurmerk toebedeeld. Bovendien kwamen twintig organisaties in aanmerking voor een verlenging van het keurmerk. 

Het keurmerk komt voort uit het in 2020 opgerichte Sociaal Werkpact MVS en wordt verstrekt aan werkgevers die zich op basis van een aantal criteria onderscheiden door sociaal ondernemerschap. Het doel van het Sociaal Werkpact MVS is om extra werk en werkplekken te realiseren voor mensen met een grotere arbeidsuitdaging.

Exclusief netwerk voor keurmerkhouders
In de stoere ambiance van het Vlaamsch Broodhuys in Schiedam kwamen ruim 65 partners samen. Het was overigens de eerste keer sinds het bestaan van het Sociaal Werkpact MVS dat de uitreiking voor ondernemers uit alle drie de gemeenten tegelijkertijd plaatsvond.

In een vlot tempo en met dankwoorden voor hun bijzondere inzet, ontvingen de ondernemers een bokaal en/of certificaat van respectievelijk de wethouders Sjoerd Kuiper (Maassluis), Arnoud Proos (Vlaardingen) en Anouschka Biekman (Schiedam). Nadien was er volop gelegenheid voor verbinding en het uitwisselen van ervaringen tussen de partnerondernemers. 

Jop Schmeitz, manager Werkgeversdienstverlening bij Stroomopwaarts: “Het keurmerk vormt de erkenning dat de werkgever maatschappelijk betrokken onderneemt. We zien dat door de erkenning voor deze werkgevers met een sociaal hart er ook steeds meer herkenning onderling ontstaat. We willen ook echt dat het hebben van het keurmerk 'partner in sociaal ondernemen' een zognaamde voorkeurspositie geeft bij aanbestedingen vanuit (semi)-overheidsorganisaties.”

Verschillende ondernemers in een verscheidenheid aan sectoren, maar wat ze allemaal met elkaar gemeen hebben, is dat ze het heel gewoon vinden om mensen die wat moeilijker aan werk komen een kans te geven. Beweegredenen lopen uiteen van ‘de uitdaging om mijn cliënten te begeleiden naar de meest passende baan’ tot ‘gewoon weer betekenis geven aan mensen hun leven’. 

Nieuwe keurmerkhouders
Ampliar Uitzendbureau B.V. 
Axxicom
DTL Connect
Bidfood BV.
Oliehandel Kerkhof-Aldoc B.V.
Careyn 
Rook Groep Vastgoedonderhoud
Heditex B.V.
st. Werkshop
Lely Services B.V.
Gemiva svg

Verlengde keurmerkhouders
Delta Hotel B.V.
Alulox Oppervlakte techniek BV.
Juist! Druk & Print  
Motexion Equipment B.V.
Frankelandgroep
Verkade Vlaardingen
Facilicom Buitengewoon B.V.
Koninklijke de Kuyper B.V.
Mammoet Europe BV. 
Blozo B.V. 
Verolme Elektra Systems B.V.
MTS Europroducts 
Vlaamsch Broodhuys B.V. 
Made in Holland Lederatelier V.O.F.
Ter Laare Verankeringstechnieken B.V.
Maasland Schoonmaakdiensten B.V.
Tzorg personeel B.V. 
Pieter Pot B.V. 
Voscon B.V.
FMI Instrumed


Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →