Categorie├źn

Service

Valse start heren Scyedam

Valse start heren Scyedam
Sport

Valse start heren Scyedam

  • Redactie
  • 19-09-2021
  • Sport
Valse start heren Scyedam

TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam is de najaarscompetitie in de eerste divisie gestart met een zeer ruime 1-6 nederlaag tegen Scylla uit Leiden.

Het team was op voorhand verzwakt door het niet kunnen meespelen van Martijn van der Heide, bij aanvang bleek ook Nermin Smajic niet inzetbaar. De twee ingeplande partijen van Smajic werden daardoor als verloren opgetekend, Scyedam begon dus op een 0-2 achterstand. 

In de openingswedstrijd kwam Thomas Baart niet in zijn spel tegen Joey Boekkooi en moest dan ook in drie games zijn meerdere erkennen. Jeroen Bastiaansen startte met ruime winst in de eerste game tegen Mads Oomen. De tweede game ging nipt verloren en bij 8-3 en 10-8 in de derde game leek Bastiaansen weer op voorsprong te komen. Met vier punten op rij trok Oomen echter de game nog naar zich toe. In de vierde game liep Oomen al snel uit en won de wedstrijd.

Na de onderbreking redde Thomas Baart de spreekwoordelijke eer voor de thuisclub. Hij verloor de eerste game tegen Mads Oomen en leek op 5-9 ook de tweede game te verliezen. Maar met zes punten eiste Baart de game toch nog op. De derde game ging met ruime cijfers naar Oomen. Baart vocht zich echter weer terug in de wedstrijd en met twee regelmatige overwinningen tekende hij voor het eerste punt voor de thuisclub.

In het laatste enkelspel kwam Jeroen Bastiaansen met 0-2 achter in games, voordat hij iets kon terugdoen. De derde game ging ruim naar Bastiaansen, waarna Gerard Bakker orde op zaken stelde en via de gewonnen game de voorsprong verder uitbouwde voor het team uit Leiden. Het wedstrijdverloop in het afsluitende dubbelspel kwam overeen met het laatste enkelspel: ook hier ging de derde game naar de thuisclub, maar de winst was voor Scylla. Met deze overwinning kwam de 1-6 eindstand op het scorebord.

Het tweede herenteam kon evenmin winnen in de eerste wedstrijd van de najaarscompetitie. Het werd een 3-7 nederlaag tegen de reserves van Kampenion uit Kampen. Overigens zag het hier niet naar uit op de 3-3 tussenstand, dankzij overwinningen van Bart Platzbeecker en Stephan Pieters tegen Robin Lieftink en winst in het dubbelspel. Daarna gingen echter vier partijen op rij verloren.