Categorieën

Service

Vanaf dinsdag opporprik in Schiedam

Vanaf dinsdag opporprik in Schiedam
Gezond

Vanaf dinsdag opporprik in Schiedam

  • Redactie
  • 24-12-2021
  • Gezond
Vanaf dinsdag opporprik in Schiedam

Nog later nieuws: Het wordt toch dinsdag dat er in de Groenoordhal geprikt wordt, zo maakt de GGD Rotterdam-Rijnmond bekend. 

Laatste nieuws: Het is nog niet zeker dat er maandag al gevaccineerd wordt in de Groenoordhal. Een woordvoerster van de GGD houdt een slag om de arm; later vandaag zou vanuit de gemeente meer nieuws volgen. 

Vast staat dat verschillende Schiedammers aanstaande dinsdag een reservering voor een prik in de hal hebben.

SCHIEDAM - Het vaccineren in de Groenoordhal begint maandag, zo stelt een woordvoerster van de GGD Rotterdam-Rijnmond.

Zij bevestigt ook dat Schiedammers die zich aanmelden voor hun opporprik moeite moeten doen om hun afspraak dan in de Schiedamse sporthal te maken. Invoeren van een Schiedamse postcode leidt tot het aanbod om de inenting te ontvangen in Den Haag, Rotterdam, Rijswijk en 's-Gravenzande en soms nog verder. Terwijl nu een plek reserveren in de Groenoordhal wel al mogelijk blijkt, voor de volhouders. Zie dit artikel van gisteren.

"Het klopt dat je in het afsprakensysteem verschillende opties krijgt qua locaties. Ligt ook aan het moment dat je een afspraak maakt", aldus de woordvoerster. "Als veel mensen tegelijk een afspraak plannen dan worden er per persoon drie locaties gereserveerd. Daar vallen er twee van vrij als je een keuze maakt." 

Zij stelt dat het soms echt ligt soms aan het moment van inloggen op www.coronatest.nl (waar dus ook de vaccinatie te bespreken valt) "En dus een beetje geduld. Het is een gigantische opgave om in zo’n korte tijd zoveel mensen te vaccineren. Dus op alle plekken in de processen is het erg druk."

PS. In eerste instantie meldde de kop van dit artikel de openstelling van de Groenoordhal voor vaccinatie aanstaande maandag. Later bleek dat er vanaf dinsdag grootschalig in Schiedam zal worden gevaccineerd.