Categorieën

Service

Vaccineren voortaan ook in ziekenhuis; animo op eerste dag

Vaccineren voortaan ook in ziekenhuis; animo op eerste dag
Gezond

Vaccineren voortaan ook in ziekenhuis; animo op eerste dag

  • Redactie
  • 14-01-2023
  • Gezond
Vaccineren voortaan ook in ziekenhuis; animo op eerste dag

SCHIEDAM - Schiedammers zijn blij met de nieuwe mogelijkheid op een Corona-vaccinatie die sinds gisteren in het Franciscus Vlietland te vinden is.

Op de eerste dag dat er in het ziekenhuis werd ingeënt werd er veelvuldig geprikt, zo laat een verantwoordelijke voor de nieuwe post weten."Direct om negen uur begonnen de mensen al binnen te lopen en we hebben uiteindelijk 134 mensen geprikt", zo stelt Cissy Siebel. "Vooral herhaalprikken met de Omikronvariant maar toch ook nog een enkele eerste prik." Verder namen de medewerkers van de post de gelegenheid te baat voorlichting te geven en vragen te beantwoorden.

Zo verliep de eerste dag dat er werd gevaccineerd in het Franciscus Vlietland naar wens. "Natuurlijk moesten we vanmorgen nogal wat improviseren met het opbouwen van de priklocatie. Dat is het leuke van popup-locaties die je steeds opnieuw opbouwt en afbreekt en daarmee ook flexibel moet zijn. De eerste keer ie het dan even zoeken naar hoe je alles het beste plaatst."

De samenwerking met het personeel van Franciscus Vlietland was plezierig, aldus Siebel. "De komende vrijdagen zijn we daar present." Ieder die wil kan met of zonder afspraak tussen negen en vier uur binnenlopen. "Een ingevulde vragenlijst is handig, maar alleen een ID is ook voldoende."

Zie ook dit artikel. Het inenten gebeurt dus niet op woensdag en donderdag, zoals eerder door Schiedam24 aangekondigd. Ook in het wijkcentrum in Schiedam-Oost kunnen mensen terecht voor een vaccinatie.