Categorieën

Service

Veel werk na storing containerkraan

Veel werk na storing containerkraan
Nieuws

Veel werk na storing containerkraan

  • Redactie
  • 20-07-2022
  • Nieuws
Veel werk na storing containerkraan

ROTTERDAM - Twee containers met gevaarlijke stoffen zorgen voor veel werk op de ECT Deltaterminal. 

Vannacht even na enen ontving Milieudienst DCMR een zogenaamd CIN-melding. Het Centraal Incidenten Nummer was nodig omdat 'tijdens werkzaamheden een onbemande automatische kraan bleef bewegen'. Daardoor werden 'een aantal' containers verschoven en vielen er ook om. "Onder deze containers bevinden zich ook containers met daarin gevaarlijke stoffen", zo meldt Rijnmond Veilig.

"De desbetreffende containers staan dusdanig stabiel dat deze geen acuut gevaar vormen." In een van de twee containers zit tri-ethylaluminium, een brandbare stof, zo meldt de DCMR. "Er is geen lekkage vastgesteld." De andere is een container met lithium-ion batterijen. "Deze is intact en vormt geen gevaar."

De herstelwerkzaamheden worden niet met de automatische stackkraan maar met een hulpkraan verricht. "De werkzaamheden zullen naar verwachting nog een hele dag duren. Er moeten containers weggehaald worden voordat men bij de containers met gevaarlijke stoffen kan komen. Als deze werkzaamheden zijn afgerond zal de brandweer assisteren met het veiligstellen van de containers met gevaarlijke stoffen."