Categorieën

Service

Vernieuwd Grevelingenplein wordt geopend

Vernieuwd Grevelingenplein wordt geopend
Wonen

Vernieuwd Grevelingenplein wordt geopend

  • Redactie
  • 18-04-2023
  • Wonen
Vernieuwd Grevelingenplein wordt geopend

Er kon worden meegedacht; foto: gemeente Schiedam


SCHIEDAM - Morgen opent wethouder Doğukan Ergin samen met kinderen uit de buurt het vernieuwde Grevelingenplein. Samen met de buurt is de gemeente Schiedam aan de slag gegaan om het plein te vernieuwen en te vergroenen. Met als resultaat een groener plein met meer ruimte voor bewegen en uitdagender spelen voor de kinderen.

Het afgelopen jaar heeft de gemeente de behoeften en wensen van buurtbewoners opgehaald. Door te vragen wat er beter kan maar ook wat fijne plekken zijn in de wijk. Er is een ontwerpmiddag op het plein geweest waarbij iedereen kon aangeven hoe haar of zijn droomplein eruit ziet. Tenslotte is een ontwerp gekozen met volgens de gemeente voor ieder wat wils. Zo zijn er verschillende verhogingen aangelegd met daarop nieuwe speeltoestellen met een natuurlijke uitstraling. Op de heuvel is beplanting aangebracht met een klein fietsparcours. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd om actief bezig te zijn en buiten spelen te stimuleren. Met de buurt is er een insectenhotel gemaakt, er worden boks lessen georganiseerd en voetbalteam FC De Gorzen is weer actief.

De herinrichting van het Grevelingenplein is tot stand gekomen in samenwerking met de buurtbewoners, Gezonde Buurten van Jantje Beton, Provincie Zuid-Holland, Stichting de Groot Fonds en DOCK.