Categorieën

Service

Volle oogst van dagje 'doen'

Volle oogst van dagje 'doen'
Uit

Volle oogst van dagje 'doen'

  • Redactie
  • 18-03-2019
  • Uit
Volle oogst van dagje 'doen'

Foto's via de Scouting Tono-groep


SCHIEDAM - NL Doet wordt steeds meer een onmisbaar weekend in het jaar voor veel (vrijwilligers)organisaties om hun 'klussen' gedaan te krijgen. Afgelopen weekend gingen op nog wat plekken in Schiedam gastvrijwillligers aan de slag om projecten in gang te trekken, onderhoud te doen of gewoon een klus te klaren. 

Bij de Schiedamse Stadsimkers werd gewerkt aan een bijenstal, bij het huis voor begeleid wonen werden muren opgefrist, de scoutinggroepen Taizé en Franciscus-Lodewijk namen hun clubhuizen onder handen, de bewoners van Blijhof gingen op stap dankzij de Lions en medewerkers van Irado en bij de Babbersmolen gingen vrijwilligers op uitnodiging van de Schiedamse Molens in de weer met het 'historische groen' rond de molen. Dat moest uitmonden in vlechtwanden van wilgentakken.

Bij Scouting Tono-groep hadden vijf medewerkers van de Dirk van den Broek-supermarkt uit het centrum zich aangemeld om 'te doen'. Samen met de scoutingvrijwilligers zaagden, verfden en klusten zij het nodig bij elkaar voor het groepshuis in Groenoord. Belangrijkste aanwinst was een betere kast voor het kinderboekenstation - waar kinderen uit de omgeving iedere zaterdag een boek kunnen ophalen. Voor de winkelmedewerkers van 'de bas' smaakte de klusdag naar meer. En het werk dan ook nog gezellig is... volgend jaar weer?