Categorieën

Service

Waarschuwingsschot na vechtpartij

Waarschuwingsschot na vechtpartij
Nieuws

Waarschuwingsschot na vechtpartij

  • Redactie
  • 24-03-2024
  • Nieuws
Waarschuwingsschot na vechtpartij


SCHIEDAM - Bij een aanhouding aan de Galvanistraat bij het Marconiplein is vanochtend een waarschuwingsschot gelost. De aanhouding werd verricht na een vechtpartij en de verdachte zou zijn gezien met een vuurwapen, zo laat de politie weten.

Rond half vijf in de ochtend kwam de melding binnen dat er gevochten werd aan de Galvanistraat. "Er zou ook iemand gezien zijn met een vuurwapen. Deze persoon, een man van veertig jaar zonder vaste woon- en/of verblijfplaats, is vervolgens weggereden." De auto kwam niet ver: even verderop stopte de auto op de kruising van de Vierhavenstraat en de Keileweg. "Agenten vroegen de verdachte uit het voertuig te stappen en zijn handen te laten zien. Echter gaf de man geen gehoor en greep hij naar zijn broeksband."

Dat was, samen met de eerdere info dat de man mogelijk een vuurwapen bij zich had, voor een van de agenten aanleiding een waarschuwingsschot te lossen. "De man raakte niet gewond en kon daarna aangehouden worden. Er is geen vuurwapen aangetroffen bij zijn aanhouding", aldus de politie.